Bergensbanen 100 år

Bergensbanen_WPD_1387_frimerkeForedrag: Onsdag 25. november kl. 12.30 kan du oppleve en reise i bilder langs Bergensbanen kort etter åpningen.  Den 27 november er det 100 år siden første tog kjørte Oslo- Bergen.

Bilder fra Bergensbanen

Myrdal stasjon, Bergensbanen. Foto: Norsk Teknisk Museum

I år er det 100 år siden Bergensbanen åpnet. Det første passasjertoget som gikk sammenhengende mellom landets to største byer, hadde avgang 27. november 1909.

Vi har jaktet i Teknisk museums store bildesamlinger etter bilder fra Bergensbanen, og presenterer disse sammen med et kort riss av både forhistorien og historien til denne togstrekningen, som av mange regnes som en av de største ingeniørbragdene i norsk historie.

Foredraget er ved Tone Rasch, Frode Weium og Dag Andreassen, Norsk Teknisk Museum.

Foredraget er åpent og gratis for alle.