Kulturrådsstøtte til Teknisk museums prosjekter

 

 

Tekst: Dag Andreassen

Norsk kulturråd har fordelt 20 millioner kroner til 60 utviklingsprosjekter i arkiv og museer. Dette er en årlig støtte til nyskapende formidling og bedre sikring forvaltning av samlingene. Norsk Teknisk Museum har fått til sammen 1,4 millioner kroner til tre prosjekter i samarbeid med andre museer:

Kultur og opplevelser til din mobil

Det unike industrihistoriske landskapet langs Akerselva er et hyggelig turmål og en lærerik reise gjennom industrihistorien.Norsk kulturråd har tildelt til sammen 1,6 millioner kroner til prosjekter som skal formidle kultur og opplevelser på mobile enheter. Norsk Teknisk Museum skal i samarbeid med Oslo Museum og Intermedia på Universitetet i Oslo utvikle en nyskapende digital vandringsguide langs Akerselva. Det unike industrihistoriske landskapet langs Akerselva er et hyggelig turmål og en lærerik reise gjennom industrihistorien fra industriens barndom i Norge til industriavvikling og gjenbruk av industribygg og industriområder til nye formål.

Kjernen i prosjektet er produksjon av innleste fortellinger på flere språk som vil gjøres tilgjengelig på mange ulike medieplattformer, men et viktig elememt er å gjøre fortellerstemmene tilgjengelige for mobile enheter med bruk av lokativ teknologi som sørger for at man får rett historie på rett sted uten å måtte bla seg gjennom menyer eller passe på å holde en bestemt marsjfart...

Les mer om prosjektet her

Les mer om tildelingen og finn hele prosjektbeskrivelsen på Kulturrådets nettside

Seks fotballbaner med museumsgjenstander i Oslo

Prekære plassproblemer, uholdbare klimaforhold og vanskelig tilgjengelighet har fått flere museer i Oslo-området til å spørre seg hvor de skal gjøre av gjenstandene sine. Oslo Museum, Norsk Teknisk Museum, Norsk Maritimt Museum, Akershusmuseet og Kulturetaten i Oslo har derfor gått sammen om å utrede muligheten for et fellesmagasin.

Museene får 500.000 kroner i støtte fra Norsk kulturråd for å utarbeide en kravspesifikasjon til magasinet. Søknaden opererer med et antatt arealbehov på 46.000 kvadratmeter, tilsvarende mer enn seks fotballbaner. Fellesmagasinet skal romme alle funksjoner knyttet til samlingsforvaltning, og gjøre det enklere å få tilgang til gjenstandene.

Les mer om tildelingen og finn hele prosjektbeskrivelsen på Kulturrådets nettside


Husker du? Museum for aldersdemente

Besøk på museer gir ofte mennesker med hukommelsessvikt overraskende gjensyn og påfølgende minner om livet slik det var.Tilrettelagt omvisning på museene kan gi demensrammede gode opplevelser i en trygg sosial ramme. Besøkene gir ofte mennesker med hukommelsessvikt overraskende gjensyn og påfølgende minner om livet slik det var.

Derfor startet tre Oslo-museer i 2008 et formidlingsopplegg for demente i samarbeid med GERIA – Oslo kommunes ressurssenter for demens og alderspsykiatri. Museene har fått 250 000 kroner i støtte fra Norsk kulturråd for å videreutvikle og gjøre prosjektet nasjonalt. De tre museene, Norsk Telemuseum, Oslo Museum og Norsk Teknisk Museum, vil utvide prosjektet med flere museer og lansere en ressurspakke for museer som ønsker å etablere tilsvarende tilbud for demente.

Les mer om Møte med minner på Teknisk museum her

 

 

 

http://www.tekniskmuseum.no/

Teknisk museums åpningstider

Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Vinterferien 2017, uke 8: 
Man 20/2–Søn 26/2 Alle dager: 11–18
Man 27/2: 9–16

Påsken: 8. april - 17. april: Åpent alle dager kl. 11–18
Sommerferie: 20. juni–20. august: Åpent alle dager kl. 11–18
Høstferie: Uke 40: kl. 11–18. Første mandag etter høstferien er museet åpent kl. 9–16

*Helligdager: 1. mai, Kristi himmelfartsdag (25. mai), 2. pinsedag (5.juni): kl. 11–18

Stengte dager: julaften,1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Les mer om åpningstider

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.

britiskeflagget 30Information in English

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3