LEGObanner 2019

28. september – 20. oktober 2019: LEGOFESTIVALEN 2019 / BUILD THE CHANGE

Årets store arrangement for klossete barn og voksne! LEGO-festivalen er tilbake og vi gleder oss til å se tusenvis av små og store legofrelste byggehelter vise oss inn i en kreativ verden vi aldri før har sett maken til. Årets byggeoppgave lyder: «Bygg en grønnere by hvor barn og familier kan løpe rundt og nyte naturen.» Vi serverer deg: 1 tonn med lego!

Tips! SENT Månen og LEGO (kveldsarrangement, 18-årsgrense): 10. oktober.

Åpen byggesone:

I helgene + uke 40 (høstferien i Oslo): Kl. 11–17
Hverdager: Tirsdag–fredag + mandag 7. oktober (ekstraåpent ifm. høstferien, vanligvis stengt mandager): Kl. 13-15.30.

Museets åpningstider finner du her.

PROGRAM FOR HELGENE I LEGOFESTIVALEN OG UKE 40 – Høstferien i Oslo:
28. september–6. oktober /12.–13. oktober / 19.–20. oktober


11.00 – 17.00 Kraften i det grønne – LEGO byggesone
 

Hvordan ser et klimavennlig Legobygg ut? Har den solceller? Varmepumpe? Drivhus? Bygg Legofestivalens grønneste konstruksjon. Vi har et tonn med Lego du kan boltre deg med! Byggesonen finner du i Flyhallen, under Caravellen. 


11.00 – 17.00 Brikkelauget (NB kun helger)

Bli inspirert av voksne, lekne Legoentusiaster som brenner for konstruksjonene sine. Står du litt fast i byggingen? Få kyndig veiledning av Brikkelaugets eksperter. Gå heller ikke glipp av Brikkelaugets Legoutstilling.   


14.00 The LEGO Movie

En helt vanlig Legominifigur, som ved en feiltagelse blir tatt for å være den fantastiske MasterBuilder, blir vervet sammen med noen av verdens største helter for å stoppe en ond tyrann fra å lime universet sammen. Passer for alle. Visningen foregår i Amfiet i Flyhallen, ved den blå trikken.


13.00 Kraften i det grønne - kåring av Legofestivalens mest klimavennlige byggverk

Hver helg og i hele høstferien kårer vi det mest klimavennlige byggverket. Har bygget solceller? Varmepumper? Hva gjør byggverket ditt klimavennlig? Vinneren får et flott byggesett for innsatsen. Husk å skrive navn, alder, dato, klokkeslett og tlf.nr. på byggeprosjektet ditt.

13.00 Vitenshow

Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.


16.00 The LEGO Movie

En helt vanlig Legominifigur, som ved en feiltagelse blir tatt for å være den fantastiske MasterBuilder, blir vervet sammen med noen av verdens største helter for å stoppe en ond tyrann fra å lime universet sammen. Passer for alle. Visningen foregår i Amfiet i Flyhallen, ved den blå trikken.


15.00 Kraften i det grønne - kåring av Legofestivalens mest klimavennlige byggverk

Hver helg og i hele høstferien kårer vi det mest klimavennlige byggverket. Har bygget solceller? Varmepumper? Hva gjør byggverket ditt klimavennlig? Vinneren får et flott byggesett for innsatsen. Husk å skrive navn, alder, dato, klokkeslett og tlf.nr på byggeprosjektet ditt.


Velkommen! Se og del gjerne arrangementet på Teknisk museums facebookside.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00