• Bli med til månen!

Sommerprogram 12. – 18. august

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet, nr. 301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 13.30 Design og 3D-printing (12. – 16. august)
Få hjelp av museets 3D-eksperter og designe ditt eget 3D-objekt ved hjelp av programmering. Etter å ha laget en vellykket kode kan alle deltakere 3D-printe modellen sin, som kan tas med hjem. Passer for barn fra tolv år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Aktiviteten stiller ingen krav til forkunnskaper, men det kan lønne seg å være komfortabel med PC-bruk.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.00 Hidden Figures
Den utrolig og ukjente historien om Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson – dyktige afroamerikanske kvinner som arbeidet ved NASA, og som var hjernene bak en av historiens største operasjoner: utskytingen av astronaut John Glenn i bane rundt jorda. Tillat for alle. Engelsk tale. Visning
foregår i amfiet. Se 303 i kartet.

13.00 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 Blind Spot: Skjulte kvinner (15.–17.august)
Museumsutstillinger blir fortsatt kritisert for å fortelle den hvite middelklassemannens historie. Vi trekker frem historier om kvinner, skjult bak fortellinger om menn som har vært regnet som viktigere. Publikum får inntrykk av at teknikk tilhører mannens verden. Samfunnet var sterkt kjønnet for 100 år siden, og mange av de utstilte gjenstandene ved museet er fra en tid med begrensede muligheter i arbeidslivet for kvinner. Men også for hundre år siden var halve befolkningen kvinner. Også for hundre år siden levde og virket kvinner i et samfunn, ikke lukket inne i et Tornerose-slott. Passer for ungdom og voksne. Møt opp presis ved søyle 5 i foajeen.

15.00 Vitenshow (17.-18. august)

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 i kartet.

Samarbeid

Venneforeningen