britiskeflagget 30Vanlige åpningstider (skoleåret):
Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Stengte dager: Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

BILLETTER:

Barn 4−17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer

Finn oss | Kontakt | Praktisk
Begrenset antall parkeringsplasser

Industrifotografi

Norsk Teknisk Museum har omkring 150 bedrifts- og privatarkiver. Mange av disse inneholder fotosamlinger. Hoveddelen av arkivene kommer fra den perioden Oslo-industrien var på sitt største, det vil si de hundre årene fra midten av 1800 til midten av 1900-tallet. Fotografiet på sin side ble særlig utbredt fra 1890-tallet og fremover, og det er også i hovedsak disse årene museets arkiver med industrifoto kommer fra. Flere av bedriftsarkivene inneholder også tegninger.

Fabrikker som er representert med egne fotosamlinger er blant annet Akers Mekaniske Verksted og Strømmen Staal (skipsindustri), Christiania Spigerverk (jern og metall) og Myrens Verksted, Kampens Mek og Thunes (maskinindustri).

I tillegg til å samle historiske industrifotografier, har museet selv aktivt dokumentert industrien fra 1930 til i dag. En viktig oppgave har vært å dokumentere industri og håndverk som har vært i ferd med å forsvinne. Men også fabrikker som fortsatt har vært i drift har blitt fotografert av museets fotografer og konservatorer.

Statnett Slagord graèrd         Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3