Juleaktiviteter for alle

26. desember –2. januar 2021


Bli med på hyggelige og morsomme aktiviteter! Museet er åpent i romjulen, og det er lett å holde avstand til andre. Velkommen!

Robotbier, foto

12.00–12.30 Koding med robotbien Bee-bot

Ett skritt frem, og to tilbake! Lær enkel koding og få robotbien til å passere hindringer og gå dit du vil. Passer for barn mellom 5-9 år i følge med voksne. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 ved resepsjonen. 

Vitenshow, foto.

13.00-13.30 Vitenshow (utgår 2. januar)

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Plass til 120 personer. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

Barn i aktivitet. Foto.

14.00-15.30 Oppdraget

Er du klar for en utfordring? Klarer du å lage en katapult av blomsterpinner? Eller få en ballongbil til å kjøre fem meter? Hva med å bygge en bro av kun sugerør? Vi har ulike oppdrag vi vil at du skal løse! Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen.

14.00-14.30 På liv og død 

Liv og død er tittelen på vår godt besøkte medisinutstilling, men denne introduksjonen handler mest om alt imellom. Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 ved resepsjonen. 

14.30-15.30 Åpent pusterom 

Senk skuldrene i Pusterommet i utstillingen Liv og død. Her kan du tegne, utforske medisinbiblioteket, lære om kvakksalveri, øve på hjertekompresjoner med redningsdukka Anne, eller bare ta en pustepause. Ingen påmelding. Velkommen! 

15.30-16.30 Julelodding

Bli med og lag ditt eget blinkende lys som du får med deg hjem etterpå og henge på juletreet om du vil. Vi lærer deg alt du trenger å kunne. Passer for barn fra 10 år, gjerne med voksne. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 ved resepsjonen.

Hele dagen (egenaktivitet)

  • Liv og død: Ny utstilling med grunnleggende spørsmål som "hva er helse?", "hva er sykdom?" og "hva er god behandling?". 

Hele dagen (egenaktivitet)

Løyper: Vi har anbefalte løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser. 

Gulløypa inneholder noen av museets høydepunkter, bl.a. en berømt bil, et berømt fly og en elektromagnetisk kanon. 

Liv og død omhandler medisin, kropp og helse med b.la. et vannrør, en jernlunge og et naturlig balsamert lik. 

Kunstjakt - hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen hver 14. dag.

Bædi og Børdi

Last ned appen Bædi og Børdi som guider dere rundt i museet. 

Android

App store


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).