Apollo 11 Saturn V tok av med astronautene Neil A. Armstrong, Michael Collins and Edwin E Aldrin Jr. kl. 9.32, 20. juli 1969 fra Kennedy Space Center.

Årets største utstilling

20. juli 1969 landet Neil Armstrong og Buzz Aldrin på månen. Norsk Teknisk Museum markerer 50-årsjubileet med utstillingen Månelandingen 50 år. Romfartsekspert Erik Tandberg åpner den store jubileumsutstillingen og Benny Borg står for underholdningen, slik han gjorde under Månenatten for 50 år siden.

Ta plass i Apollo 11, land The Eagle på Månen, se en ekte månestein og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer, modeller og bli bedre kjent med fortellingen om romkappløpet.

Årets største utstilling

Månelandingen er et av de store øyeblikkene i teknikk- og vitenskapshistorien. Norsk Teknisk Museum markerer begivenheten med jubileumsutstillingen Månelandingen 50 år. Det er museets største utstillingssatsing i år. Utstillingen byr på en lang rekke familieaktiviteter i tillegg til å fortelle historien om romkappløpet og erobringen av Månen. Månelandingen 50 år inneholder også gjenstander fra NRKs historiske samling, som museet overtok i 2018.

ROMFARTSEKSPERT ERIK TANDBERG ÅPNER UTSTILLINGEN
Under åpningen vil den legendariske romfartseksperten Erik Tandberg fortelle oss hvorfor vi mennesker så gjerne ville til Månen.

- Vi gjenopplever natten da “alle” i Norge fulgte med på det som skjedde via TV og radio, guidet av romfartsekspert Erik Tandberg. Han vil fortelle om selve månelandingen og dele sine opplevelser fra da han satt i NRK-studio på månenatten og loset Norge gjennom begivenhetene, sier kuratoren for utstillingen, Dag Andreassen.

Benny Borg gjentar underholdningssuksessen fra månenatten

Benny Borg stod for TV-underholdningen for 50 år siden, sammen med Kirsti Sparboe. Sitt gjennombrudd  fikk han i nettopp under NRK-sendingen månenatten. Det var altså ikke bare Apollo 11 som tok av for 50 år siden.

– Dagen etter månenatten visste alle i Norge hvem jeg var, forteller Benny Borg.

Etter en seks tiår lang karriere innen showbiz, kommer han til Teknisk museum 11. april.

– Under åpningen av Månelandingen 50 år, vil Benny Borg gi oss noen av de utallige sangene om Månen, fortsetter Andreassen entusiastisk.

Urpremiere på The Big Bang

Lydkunstverket The Big Bang er spesialbestilt til utstillingen, og før vi får høre lyden av den nye installasjonen blir vi presentert for tankene bak verket.

For Dag Andreassen blir en guttedrøm oppfylt når han selv kan ta plass i Apollo 11 og styre The Eagle ned på Månen. Han håper alle museets besøkende vil benytte sjansen til å gjøre det samme.

– Vi håper flest mulig får oppleve utstillingen mens den står på Teknisk museum. Hva kan være bedre enn å ta barna med for å reise til månen, spør han.

Månesteinen er utlånt fra NTNU Vitenskapsmuseet.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet