19.-21. mai: Pinseprogram

Lag ditt eget filtmonster med lysende øyne, besøk planetariet, lag en katapult, en tegnerobot eller redesign din egen gamle T-skjorte. Du kan også få en introduksjon til utstillingen FOLK, eller se de andre spennende utstillingene på museet. Velkommen til pinsen på Teknisk museum!

Program

12.00 Planetariet 
Opplev en stemningsfull nattehimmel i museets planetarium. Hør om stjerner og planeter, og fortellingene om stjerne-bildene. Passer for barn fra sju år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen.
Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.00 Katapultverksted
Hvem lager den beste katapulten? Lag en treffsikker konstruksjon av blomsterpinner, teskjeer og gummistrikker. Passer for barn fra fem år. Møt opp i Teknoteket Makerspace ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 Vitenshow
Vitenshow900
Se museets store Vitenshow med bobler, gass og smell! Passer for familier. Begrenset plass. Familier og grupper må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00 – 14.00 LEGO WeDO  NB: Kun lørdag 19. og søndag 20. mai
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 – 15.00 Filtmonster  NB: Kun mandag 21. mai Filtmonster900
Lag et monster av filt med lysende øyne. Lær hvordan om filting og strømkretser. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 – 15.00 Teknotrykkeri
Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 Introduksjon til utstillingen FOLK NB: Kun søndag 20. mai


Biologiske forskjeller og likheter mellom folkegrupper har vært gjenstand for forskning helt siden opplysningstiden. Slik forskning har vært preget av vekslende ideer om rase, opphav og identitet. Den vitenskapelige rasismens storhetstid er over, men det finnes fortsatt rasisme i samfunnet vårt. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

1500 Den internasjonale museumsdagen NB: Kun lørdag 19.mai
På den internasjonale museumsdagen #IMD2018 inviterer vi til kuratoromvisning og rundebordssamtale i utstillingen «FOLK: fra rasetyper til DNA-sekvenser». Omvisningen Doing and undoing race at the museum gis på engelsk av kurator for utstillingen, Ageliki Lefkaditou.

Her kan du se en oversikt over de forskjellige utstillingene på museet.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:

Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Sommeråpent 22. juni–18. august: 11–18.

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3