26. mai: Venneforeningens dag

Bli med på en klimavennlig familiesøndag spekket med aktiviteter for store og små. Ødelagt sykkel? Fiks den hos oss! Lær om elbilens historie, lag en vindmølle og mye mer. Arrangeres i samarbeid med Venneforeningen. Se programmet under bildespillet.

 

Program

12.00 God, gammal elbil!
Trodde du at elbil er et nytt fenomen? Da må du tro om igjen: Historien om elbilen strekker seg mer enn hundre år tilbake i tid. Denne helgen kan du høre om fire elektriske biler som står i de faste utstillingene på museet. Visste du for eksempel at Ferdinand Porsche, den kjente tyske bilkonstruktøren, bygde elbiler i Wien i sine yngre år? Bli med på en hyggelig omvisning i norsk og internasjonal elbilhistorie. Passer for voksne og barn over fem år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 15.00 Elektriske lastesykler
Lurer du på hvordan elektriske lastesykler fungerer? Test en lastesykkel fra EVO sykler. Foregår utenfor museets hovedinngang.

13.00 Foredrag om droner og ubemannet luftfart av European United Aviation Schools – NORWAY
Få med deg foredrag om droner og ubemannet luftfart. Se hvordan flyging med simulator for multikopter og fixed-wing fungerer. Foregår i Amfiet. Se 303 i kartet.

11.00 – 16.00 Tesla for de minste
Tesla stiller med to mini-tesla som kan testkjøres av barn fra tre til åtte år. Se også de utstilte bilmodellene Model 3 og X. Bilbanen finner du ved museets parkeringsplass. Se etter infoskilt.

11.00 – 16.00 Norsk Modell & Dampforening
Norsk Modell & Dampforening viser frem sin fantastiske modell av Ekebergbanen. Bli med på en liten rundtur.
Foreningen viser også frem forskjellige modeller og prosessen med å lage modelljernbaner. Passer for familier. Aktiviteten foregår i etasjen over museumsbutikken.

11.00 – 16.00 Caravelle
Caravelle fløy SAS inn i jet-alderen. Flytypen var beregnet for innsats på kort- og mellomdistanseruter. Jetflyene økte kapasiteten i flytrafikken voldsomt. Eksotiske reisemål ble nå tilgjengelige på brøkdelen av den tiden reisen hadde tatt før. Hør oss fortelle mer om dette ved Caravellen. Flyet befinner seg like ved glassheisen i 2.etasje.

11.00 – 16.00 Lego-robot med Tekna
Vil du se hvordan en Lego-robot fungerer? Test ut et oppdrag i FIRST Lego League eller koding for kids og amatørradio fra Teknas realfagsgruppe. Passer for familier. Aktiviteten foregår i etasjen over museumsbutikken.

12.00 – 16.00 Sykkelfiks med «Mora di» på Teknisk museum
Ta med deg sykkelen din og få hjelp til å fikse den! Du må registrere deg i skjemaet under!
Fiks din egen sykkel under veiledning av kyndige sykkelmekanikere fra Mora di sykkelservice! Mora di stiller med mobilt sykkelverksted hos Teknisk museum den 26. mai fra 12-16. Førstemann til mølla! Vi rekker å veilede 12-15 personer i løpet av disse timene.

Registrer deg på skjemaet under – da kan vi møte forberedt og hjelpe deg å gi sykker’n din en himmelsk behandling <3
https://www.moradi.no/tekniskmuseum

Du betaler ingenting for hjelpen, men må betale for eventuelle deler selv.
Sykkelverkstedet finner du ved museets hovedinngang.

12.00 – 16.00 Lag en kjempeblekksprut av plastsøppel fra naturen
Ta med hele familien til Teknisk museum for å lage en kjempeblekksprut av plastsøppel som stilles ut på Øyafestivalen i august.
Hvor mye plast kan dere finne, vaske og ta med til Teknisk Museum søndag 26. mai?

Øyafestivalen og Teknisk museum samarbeider med kunstnerne Pippip Ferner og Hilde Kjepso fra Guerrilla Plastic Movement om å samle inn plastavfall til en diger blekksprut av plast.

Så mye som 15 tonn plast ender opp i havet hvert minutt. Fugler, fisk og andre sjødyr får i seg plasten og kan dø – og mange forskere tror at innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i verdenshavene. For å sette fokus på dette problemet inviterer vi, Teknisk museum og Pippip Ferner og Hilde Kjepso fra Guerrilla Plastic Movement, til workshop og utstilling for barn om plast i naturen.

Guerrilla Plastic Movement har lang erfaring med å bruke plastavfall til kunstproduksjon. De har laget flere store installasjoner av plast inspirert av både dyr på land og i vann for å sette fokus på naturens mangfold. Blant annet PlastKrill som du ser på bildet!

De ønsker å øke bevisstheten rundt vårt problematiske plastforbruk, og Pippip og Hilde er klare til å ta imot alle barn og unge til å hjelpe seg! Det blir spennende å se hvor mye plast som blir tatt med til Teknisk Museum søndag 26. mai! Du er velkommen selvom du ikke har med deg plast også!

Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.
Øyafestivalen og Teknisk museum er begge stolte samarbeidspartnere av Oslo europeisk miljøhovedstad – og denne utstillingen har mottatt støtte fra Oslo kommune.

 

     
 

Teknisk museums åpningstider

I skoleåret:
Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt, med visse unntak.

Kr. himmelfart:
Torsdag 30. mai: 11–18
Fredag 31. mai: 9–16

Pinsen 2019:
Lørdag 8. juni: 11–18
Søndag 9. juni: 11–18
Mandag 10. juni 11–18

Sommeråpent
22. juni–18. august: 11–18

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3