Fra regjeringskvartalet. Foto: Teigens fotoatelier / DEXTRA photo

Regjeringskvartalet: Omvisning i fotoutstillingen

6. september -20 kl. 15: Bli med kuratoren for utstillingen, Arne Langleite, på omvisning i fotoutstillingen Regjeringskvartalet – en fotoutstilling om et omstridt kvartal.

Utstillingen tar utgangspunkt i fotografiene etter Teigens fotoatelier, sannsynligvis det viktigste arkitekturfotofirmaet i Norge etter krigen.

Erling Viksjøs arkitektkontor tegnet både H- og Y-blokka. Truls Teigen, som var hovedfotograf i Teigens fotoatelier, fra femtitallet, tok bildene av byggene. Samtlige bilder, som Teknisk museum har fra dette arbeidet, vises i utstillingen.

Fotografiene er fra tiden regjeringskvartalet ble bygget og viser også utfordringer knyttet til utvikling av byrommet før og nå.

Du kan også «bli med inn» i bygningene de fleste bare har sett fra utsiden.

Omvisningen har begrenset plass pga. smittevern, og det er først til mølla som gjelder! Det legges til rette for at alle skal kunne ha en meters avstand til andre.

Teknisk museum tar alle forhåndsregler for at besøkende skal være så trygge som mulig. Det er derfor innført flere endringer i utstillingene og vitensenteret, som besøkende vil merke. Les mer om dette, og hva som er greit å tenke på i forbindelse med besøket, her: Smitteverntiltak ved Teknisk museum.