Øl og gjær 

En strømmet panelsamtale med eksperter på øl

 Lurer du på ølbrygging? 

 

Visste du at norske bryggetradisjoner for øl er over 1000 å gamle? Vet du hva det er som gjør at øl smaker forskjellig? Dette og mer til får du svar på hvis du følger med på Teknisk museums strømmede panelsamtale.

Hva: Strømmet panelsamtale

Når: 14.10.20 kl. 19.00- 19.30

Hvor: Nettarrangement sendt via Teknisk museums Facebooksider. Lenken legges ut på museet hovedsider på Facebook og i Facebook-arrangementet samme dag. 

Arrangementet passer for alle mellom 18 og 85 

Fra tradisjonsbrygg til industribryggeri

Norgeølkultur er gammel, og få har eksakt kjennskap til bryggemetodene som har overlevd i over 1000 årBåde dagens hobby- og profesjonelle bryggere har søkt inspirasjon til nysmaker ved å se på hvilke urter gårdsbryggerne brukte

Ofte viser det seg at ingrediensene ikke er spesielle urter, men bare malt og gjær. Smaksforskjellen ligger i at maltet har blitt laget på ulike måterog at den tradisjonelle gjæren gir andre resultater enn moderne bryggeprosesser.  

På 1840-tallet ble de første industribryggeriene etablert  i Norge, og bryggingen ble flere steder i landet industrialisert. 

Hvilke ulike typer øl brygget disse tidlige industrielle bryggeriene? Hva er forskjellen mellom tradisjonell gjær og industrigjær? Hvorfor brukte bryggeriene is? 

Dette og mer til får du altså vite når Lars Marius Garshol, Ingebjørg Eidhammer og Tore Hage møtes til en direkteoverført samtale fra Teknisk museum, 14. oktober, på Facebook.

Har du spørsmål til panelet er du hjertelig velkommen til å legginn kommentarer chatten når vi strømmer Strømmen finner du på Facebooksidene våre! 

Om panelet

Lars Marius Garshol er forfatter og vår fremste ekspert på kveik og tradisjonsbrygg.

Tore Hage er mikrobiologog har 30 års erfaring fra norsk bryggerinæring.

Ingebjørg Eidhammer er konservator på Teknisk museum. Hun skriver doktorgrad om muliggjørende teknologier for norsk industriell øleksport.

Museets serie om øl

Arrangementet er en del av museets serie om øl. Museet forvalter arkivet etter Ringnes Bryggeri som inneholder kilder fra alle de store bryggeriene i Oslo; Schous, Frydenlund, Ringnes med flere. Vi har tidligere arrangert en minifestival i SENT- konseptet og hatt miniutstillinger hvor vi har vist fram originalkilder, som bryggebøker, etiketter, bilder og film på museet. Flere arrangement vil komme.

Museets konservator, Ingebjørg Eidhammer, sitter i panelet sammen med øl-ekspertene Lars Marius Garshol og Tore Hage. 


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet