Ny utstilling!

Fra 21.mars 2019

Fra 21.mars 2019

Fra rasetyper til DNA-sekvenser / From racial types to DNA sequences

previous arrow
next arrow
Slider

NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

NYHETER 8. - 10. TRINN

Velkommen til nytt skoleår!

 
Velkommen til nytt skoleår!
 
Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER
Bestill undervisning i god tid HER
 
FOLK - fra rasetyper til DNA sekvenser (NYHET! Fra 15. september 2018)

Omvisning og Aktivitet 

FOLK utforsker den historiske og nåtidens forskning på menneskelig biologisk variasjon og samspillet mellom forskning, samfunn og kultur. 

Utstillingen peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt for samfunn og enkeltmennesker. Samtidig får besøkende innblikk i hvordan vår tids forskere studerer og tenker om genetiske likheter og forskjeller mellom mennesker og folkegrupper. 

Elevene får en introduksjon til utstillingen "FOLK: fra rasetyper til DNA-sekvenser". Utstillingen retter et kritisk lys på raseforskningens historie, og det gis et innblikk i dagens diskusjoner om likheter og ulikheter. Med utgangspunkt i utstillingen skal elevene produsere et lyduttrykk som beskriver egen oppfatning av tema.

60 min (30 elever)
 Folk- lærerkurs

4. september 2018 , 16:30 - 19.00 folk tekniskmuseum 12

Utstillingen FOLK utforsker den historiske og nåtidens forskning på menneskelig biologisk variasjon og samspillet mellom forskning, samfunn og kultur. FOLK peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt for samfunn og enkeltmennesker.

Samtidig får besøkende innblikk i hvordan vår tids forskere studerer og tenker om genetiske likheter og forskjeller mellom mennesker og folkegrupper. Utstillingen inviterer til refleksjon om muligheter og utfordringer i dette kunnskapsfeltet. 

Vi vi gjerne diskutere innfallsvinkler og tematikk som er relevant for skolen og invitere lærere på ungdomstrinnet og videregående til lærerkurs.

Mer info: HER

Påmelding: Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Pris: Gratis!

Andre lærerkurs:

  • Programmering, kreativitet og digitalfabrikasjon i 2D
    19. oktober 

  • Programmering, modellering og digitalfabrikasjon i 3D
    19. oktober, kl 09.00–15.00

    Fullstedning oversikt med info, påmelding og pris finnes HER

GRUBLEVERKSTED (NYHET!  8.-9.TRINN) 

Aktivitet

I dette undervisningsopplegget vil elevene bli utfordret på problemløsning i matematikk. Vi jobber med temaer som geometri, romforståelse, volum, areal og andre matematiske nøtter. Opplegget fokuserer på konkretisering av temaene. Målet er at opplegget skal inspirere både lærere og elever til å leke med matematikken. Dette er et fint opplegg for å skape variasjon i matematikkundervisningen og skal virke motiverende for elevene gjennom samarbeid og mestringsfølelse.

Fint om lærer kan dele inn klassen i 6 grupper før dere kommer til museet.

60 min (30 elever)

KUN PÅ TORSDAG OG FREDAG
 

 
ANDRE LÆRINGSTILBUD 8.-10.TRINN 
TVANG
VITENSHOW 
MØLLER I VINDEN
DEN INDUSTRIELLE REVOLUSJON

LÆRERSTYRTE OPPGAVER:
ENERGI
OLJE OG ENERGI

TILBAKEMELDINGER:
"Veldig godt organisert på Teknisk museum når det gjelder garderobe, spiseplass, oppmøtested, sitteplass til elevene.  Veldig fint å kunne kombinere forelesning og utforsking i løpet av et besøk."
 
"Begge omvisere var svært kunnskapsrike, inspirerende og pedagogiske. En positiv opplevelse!" (Den industrielle revolusjon)

"Meget bra opplegg som aktiviserte de elevene som vanligvis er lite med i timene." (Møller i vinden)

"Vi fikk også se flotte utstillinger som økte motivasjonen for å oppdage og lære mer. De stortrivdes. Personen som gjorde alle eksperimentene hadde en positiv og fin dialog med elevene rundt seg. Flott!" (Vitenshow)
 
 
Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER

Bestill 
undervisning i god tid HER
 
VELKOMMEN!
 
 
 Grossraum 900grubleverksted 300Lærerkurs4Vitenshow300
 
 
 

Samarbeidspartnere

Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

 

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3