Ny utstilling!

Fra 21.mars 2019

Fra rasetyper til DNA-sekvenser / From racial types to DNA sequences

NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Sommerprogram 22. – 28. juli

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet, nr. 301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 12.00 Viten for liten: Vi tegner FOLK
Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr. Passer for barn fra seks år. Møt opp i FOLK-utstillingen. Se nr. 208 i kartet.

12.00 – 13.30 Micro:bit robotorkester
Lag musikk med verdens første fjernstyrte micro:bit robotorkester! Lær enkel programmering som styrer robot-musikanter, spill en runde «micro:bit orchestra» hero og lag ett musikkstykke der vi spiller sammen på robot-trommer, robot-synther, robot-kaniner og mer! Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp presis ved søyle 5 i foajeen.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.00 – 14.00 Rakettverksted
Lag en papirrakett og se hvor langt du kan skyte den! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

13.30 Astronomishow
Finnes det liv på andre planeter? Hva vil skje med sola vår? Hvordan fungerer en romrakett? Dette er noen av spørsmålene du vil få svaret på i vårt nye astronomishow. Ved hjelp av eksperimenter og simuleringer søker vi svar på universets største hemmeligheter! Passer for familier. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Møt opp tidlig. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 15.00 Lag din egen drage i Dragemakeriet
Er den for tung eller for lett? Er det nok vind? Ta løpefart og se dragen lette! Bli med på dragemakeriet og lag din egen drage av silkepapir og pinner. Passer for barn fra seks år i følge med en voksen. Møt opp i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 i kartet.

Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3