NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

ADHD og diagnosens makt

ADHD / design: Vosa
Teknisk museum, tirsdag 19. mars, kl 18–21 (dørene åpner kl. 17)
Arrangementet er gratis, og det blir lett servering (snacks og drikke).

Bli med inn i museets samtalerom for å utforske nye tanker om diagnostisering, behandling og makt. Hvor utspiller kampene om ADHD-hverdagen og diagnosen seg?

Panel og samtale
Kvelden åpner med en samtale på scenen, med seks gjester i panelet. Deretter blir det fellessamtaler i mindre grupper, før vi avslutter i plenum. Panelet består av:

  • Kari Lossius, psykologspesialist, fagråd i ADHD Norge
  • Edvin M. Eriksen, spesialpedagog, tidligere leder av Pedagogisk-psykologisk distriktskontor for Sør-Tromsregionen og prosjektmedarbeider i Statped
  • Forandringsfabrikken
  • Charlotte Lunde, lege
  • Thomas Idem, ADHD-coach, nestleder ADHD Norge
  • Synnøve Konglevoll, mamma til barn med ADHD

ADHD i endring
Definisjonen på ADHD, hvem som får diagnosen og hvordan den behandles forandres, slik kravene i skole, arbeidsliv og resten av samfunnet forandres. Langt flere får diagnosen i dag enn på 1980-tallet, da ADHD ble etablert som diagnose i Norge. Ifølge Helsedirektoratet har 3–5 prosent barn og unge, og 1–3 prosent voksne diagnosen. Det er stort behov for å tilrettelegge bedre for folk med ADHD, samtidig som både diagnosen og behandlinger er omdiskuterte.

Hva skjer
Er det kunnskapskrise på ADHD-feltet? Hvordan arbeides det i dagens system med og for folk med ADHD? Hvordan prøver brukerorganisasjoner å få til bedre tiltak?

Historisk dokumentasjon fra kl. 17
Har du lyst til å dele erfaringer knyttet til ADHD? Vi samler inn diagnosehistorier i løpet kvelden. Du forteller i opptil 2 minutter, og vi filmer. Hensikten er å bidra til den kollektive hukommelsen og dokumentere mangfoldet av erfaringer med ADHD. Dette tilbudet er åpent fra kl 17. Ingenting blir publisert uten at det er inngått eksplisitt avtale med dem det gjelder. Arrangementet forøvrig blir ikke filmet.

Mingle
Fra kl. 17 er det anledning til å mingle i samtalerommet, å hilse på gjestene i panelet osv., så kom gjerne tidlig for å møte andre med interesse for feltet.

Facebook

Vis gjerne interesse og del arrangementet på Facebook og andre sosiale medier, sånn at alle som kunne ha interesse av dette får vite om det. Klikk på denne lenken for å komme til arrangementet på Facebook.

Kontaktpersoner:
Isa Dussauge, koordinator. e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Tlf. +46 708192856
Ellen Lange, prosjektleder utstillingen «Medisinske rom». e-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Tlf: +47 48258183

Medisinske rom er alkoholfritt og åpent for alle.
Det arrangeres i samarbeid med ADHD Norge, og er støttet av Fritt ord.

«Imagination» av Archan Nair.«Imagination» av Archan Nair.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3