NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Sommerprogram 1. – 7. juli

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet, nr.  301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 12.00 Såpeboblekurs for junior
Sprekker såpeboblene dine med en gang? Kommer det bare skum ut når du egentlig vil blåse en kjempestor såpeboble? Bli med på såpeboblekurs hvor du lærer å lage såpeboblevann og blåse kjempefine bobler. Passer for barn fra fire år i følge med en voksen. Møt presis i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

12.00 – 12.30 Viten for liten: Vi tegner FOLK
Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr. Passer for barn fra seks år. Møt opp i FOLK-utstillingen. Se nr. 208 i kartet.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.00 – 14.00 Lag din egen drage i Dragemakeriet
Er den for tung eller for lett? Er det nok vind? Ta løpefart og se dragen lette! Bli med på dragemakeriet og lag din egen drage av silkepapir og pinner. Passer for barn fra seks år i følge med en voksen. Møt opp i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

13.30 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 15.00 Lag din egen strikkpropellbåt
Hvem lager den raskeste strikkpropellbåten? Snekre, bygge, pusse og sett på en strikk for å se hvor raskt båten går. Passer for barn fra åtte år i følge med en voksen. Møt opp Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt opp i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3