NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

28. aug: Apollo Live – Astronauter fra måneferdene i Oslo konserthus

Snart kan du treffe tre Apollo-astronauter i Oslo!

apollo banner web

I år feires 50-årsjubileet for Månelandingen – ikke bare på Teknisk museum. Etter en sommer med markering av jubileumsdagen 20.-21. juli, fortsetter det i høst med kinopremiere på den nye Apollo 11-filmen. I forbindelse med premieren kommer tre av de legendariske Apollo-astronautene til Oslo! Billetter til en helaften i Oslo konserthus sammen med månefarerne er lagt ut for salg nå.

Onsdag 28. august blir det en unik anledning til å møte tre av de gjenlevende pionerene fra måneferdene, sammen med en av dagens astronauter og våre fremste romfartseksperter. Det blir en helaften hvor vi blir tatt med på de utrolige begivenhetene som startet med Kennedys løfte i 1961 om å sende mennesket til Månen, fortalt av dem som var med på reisen.

Teknisk museum vil også være til stede med smakebiter fra vår populære jubileumsutstilling Månelandingen 50 år.

De tre Apollo-astronautene som kommer er:

CharlesDukeApollo16450x450Charlie Duke: Han vandret på månen sammen med John Young under Apollo 16 –ferden i 1972 – den nest siste månelandingen. Tre dager på månen og en medbragt månebil gjorde dette til en av de mest vitenskapelig utbytterike månelandingene. Store mengder prøver ble tatt, og geologisk interessante fjellområder undersøkt.

Duke var også mannen som kommuniserte med Apollo 11 fra Houston under den første månelandingen – kjent for å ha kvittert Armstrongs «The Eagle has landed» med de lettede ordene: «Her nede er vi en gjeng som var i ferd med å bli blå – nå kan vi puste igjen, tusen takk!»

Fred Haise: Han skulle bli det sjette menneske på månen med Apollo 13. Slik gikk det ikke: En ekspolsjon om bord endret Apollo 13-ferden fra månelanding til en kamp for å berge livet til astronautene. Historien er godt kjent fra filmen Apollo 13 med Tom Hanks. Fred Haise opplevde det.

Al Worden: Han var pilot for kommandoseksjonen i Apollo 15, og den som kretset 75 ganger rundt månen alene mens de to andre var nede på månen. Hva tenker man den knappe timen når man er alene på månens bakside – uten kommunikasjon med noen? Worden har selv sagt om måneferden at det viktigste ikke var å se Månen på nært hold, men å se Jorden fra lang avstand.

Disse kommer også:

Christer Fuglesang: Svenske Fuglesang med norske røtter ble den første skandinaviske astronaut. Han har vært på to lengre opphold i den internasjonale romstasjonen ISS i 2006 og 2008.

Erik Tandberg: Norges mest kjente romfartsekspert Erik Tandberg dukket først opp på TV i 1962 som ekspertkommentator, og var også mannen som loset norske TV-seere gjennom begivenhetene i juli 1969 under den store direktesendingen på NRK.

Anne Rimmen loser oss gjennom samtalene i konserthuset, sammen med romforsker og superformidler Pål Brekke.

Mer info: https://strang.se/index.php/sv/apollo-live
Her kan du kjøpe billetter: https://www.ticketmaster.no/event/611215

Apollo Live OSLO 28Aug 1 600

Apollo Live OSLO 28Aug 2 600

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3