NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

(Ganske) SENT 10. nov.-16 med Spillpikene

Starbit2FIda Vesterelv900

En kveld for alle kjønn, der kvinner er spesielt inviterte. Som kvinnelig spiller opplever man ofte å være i mindretall, så vi ønsker å skape en arena hvor man for en gangs skyld ikke er ment å være det. Tema spenner seg fra samtaler om kvinneperspektiv i spillutvikling, kjønn og seksualitet i spill, trakassering i spill, til fortellinger fra cosplay-miljøer. Game on 2.0-utstillingen er tilgjengelig hele kvelden. 

Dørene åpner 18.00

Program

18.15: Foredrag: Kjønnsforståelser i spill
Kristine Ask
Spillpike og universitetslektor ved Institutt for Tverrfaglige Kulturstudier hos NTNU. Ask har nylig disputert for doktorgradsavhandlingen “Ludic work - Assemblages, domestication and co-productions of play”.

18.45: Pause

19.00: Samtaler om kvinneperspektiv i spillutvikling
Ida Cecilie Joynt, samtalevert
Joynt er kjent fra podkastnettverket Rad Crew, der hun blant annet leder populærkultur-podkasten Rad Crew Neon. Joynt er ellers spillinteressert og “trekkie”.

Tinka Town
Bransjeveteran Tinka Town er kreativ leder og eier av Ravn Studio i Drammen. De har blant annet gitt ut spill fra Kaptein Sabeltann og Flåklypa-universene.

Yngvill Hopen
Hopen er daglig leder, historieforteller og concept artist hos bergenske Henchman & Goon. De utvikler for tiden eventyrspillet Pode.

19.45: Pause

20.00: Foredrag: Kjønn og homoseksualitet i spillverdener
Kim Johansen Østby
Østby er doktorgradsstipendiat i medievitenskap hos Universitetet i Oslo. Han har nylig levert en avhandling om homoseksualitet og kjønn i mainstream-dataspill, med fokus på BioWares spillserier Mass Effect og Dragon Age.

20.35: Fortellinger fra cosplay-miljøer
Ida Vesterelv - Starbit Cosplay
Mange kjenner henne fra NRK-innslaget om Katniss fra Hunger Games, eller fra Facebook-siden @StarbitCosplay som har mer enn 31 000 følgere. Ida skal ha 40 parykker, er ikke redd for å bruke humor sammen med cosplay, og har blant annet cosplayet Lara Croft.

Martine Tufte - Theriza
SVT.no annonserte i juli i år at “Hen är ny nordisk mästare i cosplay”, og i august sto Tufte offisielt frem som kjønsskeiv på Facebook-siden @TherizCosplay. Hen har nærmere 10 år med cosplay bak seg og skriver for tiden en masteroppgave i medievitenskap om kjønn og seksualitet i fankulturer.

Kristine Ask er vert for denne samtalen.

Slutt 21.00

SENT er en serie kveldsarrangement hos Teknisk Museum med 18-årsgrense og alkoholservering. Arrangementet holdes med støtte fra Fritt Ord.

BAR
Erfaringsvis kan det være lurt å ha med seg litt kontanter til baren. Da vil det gå raskere for alle. Vel møtt!

Ord. 150,-, student 100,-

OPPLEV VERDENSSUKSESSEN GAME ON 2.0
Spill deg gjennom historien, fra Pong og legendariske klassiske arkadespill til dagens mest populære spill og konsoller. Utstillingen gir deg originale kontrollere og «runde» skjermer, og med mer enn hundre spill blir det bare gøy!

OM SPILLPIKENE.NO
Spillpikene er en feministisk spillblogg som ble startet i 2009, med overordnet tema spill, spillforskning og spilkultur. Bloggkollektivet drives ideelt og selger ikke annonseplass. Vi ble kåret til Årets nettsted av Radikal portal i 2015. www.spillpikene.no

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3