NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

11. okt. -18: SENT – LEGO LOVE m/ fiksefest for elektronikk

LEGO LOVE på Teknisk museum! Foto: Norsk Teknisk Museum / Xueqi PangLEGO LOVE på Teknisk museum! Foto: Norsk Teknisk Museum / Xueqi Pang

Bygg det du elsker i byggesonen, #LEGOLOVE, fiks en ødelagt elektronisk duppeditt i samarbeid med Restarters, prøv 3D-printing i museets flunkende nye skaperverksted TeknoLab og hør micro:bit orkesterkonsert ved maker in recidense Captain Credible!

Ta med alle vennene dine, og kom, for blir ikke dette stas, så vet ikke vi.

LEGO LOVE
Vis oss hva du elsker i Lego! Vi har et tonn med Legoklosser som du kan boltre deg i. Bli med på høstens store kjærlighetshistorie: #Legofestivalen2018, hele kvelden.

Fiksefest for elektronikk
Sprukken telefonskjerm? Treig PC? Ødelagt radio, lampe eller nettbrett? Bli med og skru opp, utforsk og reparer dine gamle (eller nye!) produkter, som ikke virker. Møt en gjeng frivillige Fiksere, som gjerne reparerer sammen med deg. Alle typer elektroniske gjenstander er velkomne, såfremt du klarer å bære dem til museet selv. (Vi fikser ikke hvitevarer og andre store gjenstander) Festen arrangeres i samarbeid med Restarters Oslo.

Dette er konseptet:

• Vi stiller med verktøy og kompetanse. Du stiller med hender, nysgjerrighet og reservedeler.
• Du kan få råd om hvordan reservedeler eller skjermer bestilles på nettet og hjelp til montering.
• Kom i løpet av de første to timene! Ta med gjenstanden din ferdig oppladet og ta med lader og adapter.
• Ta back-up dersom du er redd for å miste data på PC eller lignende.
• Vi tilbyr hjelp, men kan ikke garantere at tingene dine kan fikses.
• Lær noe nytt og ha det gøy! Bli med og opplev reparasjonsmagien!

Konsert: MICRO:BIT-orkester

Første Maker In Residence i vårt splitter nye TeknoLab Skaperverksted er Captain Credible aka Daniel Eugene Lacey-McDermott. Han er kjent for heftige opptredener med et arsenal av egenutviklede instrumenter. Denne kvelden spiller han på sitt Micro:bit-orkester, utviklet i og for det nye skaperverkstedet, TeknoLab.

3D-printing i TeknoLab Skaperverksted
Under SENT kan du prøve deg på 3D-printing i Teknisk museums flunkende nye TeknoLab Skaperverksted, Norges råeste verksted for barn og unge! Hva lager du?

Brikkelauget
Bli inspirert av voksne, lekne Legoentusiaster som brenner for konstruksjonene sine. Står du litt fast i byggingen? Få kyndig veiledning av Brikkelaugets eksperter. Gå heller ikke glipp Brikkelaugets legoutstilling.

Legografitti
Lag graffiti med Lego. Vi har hengt opp plater på veggene du kan «tagge» med klosser. Byggesonen finner du rett opp trappa fra resepsjonen.

Opplev alt dette, samt DJ, bar, åpne utstillinger i hele museet! Aldersgrense: 18 år.

Se mer om fiksefesten her: https://www.facebook.com/events/232738014153438/

Vi gleder oss til å se deg!

Fiksefesten arrangeres i samarbeid med Restarters Oslo.

Se detaljert program under bildet.

Fiksefest111018 900

PROGRAM - med forbehold om endringer

Hele kvelden, i Legobyggesonen, plan 3 (301 på kartet): 
 
LEGO LOVE  
Vis oss hva du elsker i Lego! Vi har et tonn med Legoklosser som du kan boltre deg i. Bli med på høstens store kjærlighetshistorie.  
 
BRIKKELAUGET 
Bli inspirert av lekne voksne Legoentusiaster som brenner for konstruksjonene sine. Står du litt fast i byggingen? Få kyndig veiledning av Brikkelaugets eksperter. Gå heller ikke glipp Brikkelaugets legoutstilling. 
 
LEGOPARTY/ DJ VIVIANA VEGA 
Viviana Vega er igjen tilbake som DJ i byggesonen med et nytt sett med Lego-musikk i alle farger. Siden sist har hun gitt med soloprosjektet WHALESHARKATTACKS gitt ut det kritikerroste albumet «Positive Disintegration»  og fått kultstatus for sine sløye sensuelle performance-konserter. 
 
 
Program, andre steder i museet 
 
19.00-22.00 FIKSEFEST FOR ELEKTRONIKK, i Teknolab Skaperverksted, plan 1 (110 på kartet) 
Sprukken telefonskjerm? Treig PC? Ødelagt radio, lampe eller nettbrett? Bli med og skru opp, utforsk og reparer dine gamle (eller nye!) produkter, som ikke virker. Møt en gjeng frivillige Fiksere, som gjerne reparerer sammen med deg. Festen arrangeres i samarbeid med Restarters Oslo. Obs! Ingen drikke kan tas med inn i lokalet. 
 
20.00-22.00 WORKSHOP: 3D-PRINTING, i Teknoteket Skaperverksted, plan 1 (112 på kartet) 
Prøv deg på 3D-printing på de nye printerne i Teknisk museums flunkende nye TeknoLab Skaperverksted. Hva lager du? Aktiviteten foregår i Teknoteket Skaperverksted. Obs! Ingen drikke kan tas med inn i lokalet. 
 
20.30-20.45 INTRO I UTSTILLINGEN FOLK – FRA RASETPER TIL DNA-SEKVENSER, plan 2 (208 på kartet). 
Få en introduksjon til den nye utstillingen vår som peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt og fortsatt har for samfunn og enkeltmennesker. 
 
21.00-21.30 VITENSHOW, i Amfiet, plan 3-4 (303 på kartet) 
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje du blir truffet av en røykkanon? 
 
22.30 KONSERT: VERDENSPREMIERE MICRO:BIT-ORKESTER, i Teknolab Skaperverksted, plan 1 (110 på kartet) 
Captain Credible aka Daniel Eugene Lacey-McDermott har bygget et unikt musikkinstrument for Teknisk museum. På SENT blir det premiere for verdens første micro:bit orkester. Daniel er kjent for heftige opptredener med et arsenal av egenutviklede instrumenter.  
 
 
Barene er plassert ved Lego-byggesonen og mellom de to skaperverkstedene i Oslo Vitensenter.  
Barene avslutter serveringen 22.30. Museet stenger kl. 23.00. 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3