NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

8.2.18: SENT OM ØL (18 år)

Har du en brygger i magen, eller liker du bare smaken?
Kommer du torsdag åttende kan du høre om tradisjonsbrygging, se på historiske arkiv etter oslobryggeriene, vinne vår bryggequiz, være med på workshop, få en leksjon om gjær, høre om kjemien i øl og se motorsykkelen Øl-ekspressen.

Vi har også DJ og bar – og du har sansen og kommer til Teknisk museum for å være med på SENT.

Teknisk museum

8. februar klokka 1900-2300

ølekspressen2900
Ølekspressen. Trygve Myrvang med sin spesielle Harley-Davidson fra 1930. Han ble et kjent trekk i bybildet i Oslo. Foto: Norsk Teknisk Museum.

18 års aldersgrense. CC ordinær 150,-/ student 100,-

PROGRAM

19:00-23:00 Vi stiller ut motorsykkelen «Øl-ekspressen» Kommunikasjonshallen, plan 3.
Med sin spesielle Harley-Davidson fra 1930 ble Trygve Myrvang et kjent trekk i bybildet i Oslo.

19:00-23:00 DJ Nefertiti Musikkmaskiner, plan 2.
DJ Nefertiti spiller eklektisk musikk fra det afrikanske kontinentet. DJ Nefertiti skaper temperatur, har tidligere hatt klubbkvelder på The Villa, Jaeger, Revolver og Turkish Delight og ikke minst under Oslo World sine dager.

19:15-22:00 Workshop: «Noe i gjære?» Medisinutstillingen, plan 2.
Vi gjør et eksperiment med gjær. Gjennom et mikroskop ser vi hvordan gjærsoppen egentlig ser ut. Veiledning av Oslo vitensenters Shahzia Vira.

19:30-20:15 Kildene Amfiet, plan 3-4.
Samtale om et utvalg kilder fra det historiske arkivet etter Ringnes, Frydenlund og Schous bryggeri: Hva forteller kildene om ølproduksjon og bryggerivirksomheten i Oslo?

20:15 Mannskoret Over Rævne Amfiet, plan 3-4.
Over Rævne er et mannskor ved Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) på Ås.

20:30-21:00 Kjemien bak øltypene Glassrommet i flyhallen, plan 3.
Biokjemiker Espen Harbitz inviterer til nerding om de kjemiske prosessene, som skiller de forskjellige øltypene i dette korte foredraget.

20:30-23:00 En reise i Oslos ølbryggerier Amfiet, plan 3.
Vi viser bilder fra arbeidslivet og produksjonen fra blant annet Ringnes, Frydenlund og Schous Bryggeri.

20:45-22:45 Bryggestand Makerspace, Vitensenteret, plan 1.
Kom til vår bryggestand og se brygging i levende live. Her kan du få lukte og smake på råvarer og vørter, prate litt om prosessen og se hvordan brygging foregår.

21:00-21:30 Tradisjonsbrygging Glassrommet i flyhallen, plan 3.
Lars Marius Garshol har reist rundt i Norge og besøkt tradisjonelle bryggere, og forteller om hvordan øl fra bygde-Norge har blitt det hippeste nye i utlandet.

21:00-23:00 Det historiske arkivet etter Ringens Bryggeri LAB, plan 3.
Vi henter fram kilder fra det historiske arkivet etter Ringnes Bryggeri og lager en liten utstilling. Her kan du se bryggeribøker, gjærjournaler, etiketter og andre kilder fra alle de store bryggeriene i Oslo; Schous Bryggeri, Frydenlund Bryggeri med flere.

21:30-22:00 Ølgjæren – et av våre eldste husdyr Glassrommet i flyhallen, plan 3.
Biokjemiker Tore Hage forteller ølgjærens historie, biokjemi og praktisk bruk.

22:00 QUIZ ved Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug Musikkmaskiner, plan 2.
Kristianiastudenenes Haandbryggelaug avslutter kvelden med en quiz om øl, ølhistorie og brygging.

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3