NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

17. okt.-13: SENT med LEGO

 

SENT - festkveld for voksne!

 

 

17. oktober kl. 19-23 (18 år): Kvelden for å stenge ute barna og holde kveldsåpent for skjønne, frimodige og kreative mennesker over 18 år er snart her: Bli med på Legofest!

Ta på arkitektbrillene, la scooteren stå og hiv deg på buss, trikk, eller tog til Kjelsås. I tillegg til ett tonn Lego blir det konsert, utstillingsåpning, DJ, eksperimentell informatikk, pubquiz og omvisninger i Norges største vitensenterutstilling Sultans of Science.

Se og del arrangementet på Facebook
Program for SENT 17. oktober

 

Kveldens program:

Jenny Hval – Konsert i Musikkmaskiner

Jenny Hval og bandet kommer rett fra turné i USA til scenen i Musikkmaskiner og spiller sin eneste konsert i Oslo denne høsten på Sent!


Med sin fjerde utgivelse Innocence Is Kinky (2013) har Jenny Hval befestet sin posisjon som en av de definitivt mest spennende stemmene i norsk musikk. Her har hun hentet inn PJ Harveys samarbeidspartner John Parish som produsent og har høstet særdeles gode tilbakemeldinger for dette albumet. Hennes status som innovativ komponist og tekstforfatter begrenser seg imidlertid ikke bare til Norge. I tillegg til lovord fra Pitchfork og WIRE, har TIME Entertainment blinket henne ut som en av sju skandinaviske artister det er verdt å låne øre til, dette i celebert selskap med blant andre Röyksopp og Lykke Li.


Dette er en konsert vi har sett fram til lenge!


Utstillingsåpning: SVINGNINGER – EN TYNN FORBINDELSE TIL SPITSBERGEN

Vel verdt å få med seg både åpningsarrangementet og oppleve den nye utstillingen i forbindelse med restaureringen av den fredede telegrafstasjonen (1918) i Ny-Ålesund på Svalbard. Parallelt med restaureringen har kunstnerne Trond Kasper Mikkelsen og Espen Tangen Samuelsen jobbet med fortellingene om radiotelegrafi på Svalbard, og presenterer resultatet av prosessen i form av en ny installasjon i Telemuseet.
 

Kunstnernes recidence-opphold på Svalbard er initiert av Telenor Kulturarv og inngår i arbeidet med en mer samtidsrettet forvaltning av Telenors tekniske- og industrielle kulturminner.


Folgen, lecture performance – Michelle Teran

Den prisbelønte kanadiske kunstneren Michelle Teran følger etter folk gjennom Berlin via sporene de har lagt igjen etter seg i det offentlige rom, på Youtube. Kombinert med egen live-fortelling åpner hun et multimedialt landskap over byen Berlin. Historiene er laget av hovedpersonene selv – de som delte videoene. Sammenvevd i Terans performance danner fortellingene et radiodrama for det 21. århundre.


Kjemishow i Teletoriet

Se våre huskjemikere leke seg med husholdningskjemikalier som bakepulver, tennvæske og svovelsyre. Her blir det noen knep å lære for den som vil overraske samboeren med festlige flekker i kjøkkentaket, rosa skum i sofaen eller røykskadet leilighet!


Åpen sone for eksperimentell informatikk

Studenter og ansatte fra Institutt for informatikk setter opp en Åpen sone for eksperimentell informatikk på SENT. De tar med seg 3D-printere, modulære systemer, Rubiks kuber, Minecraft, geometriske strukturer og viser deg hvordan du kan kombinere alle disse.


Omvisning i Sultans of Science

Norges største vitensenterutstilling åpnet 16. juni på Norsk Teknisk Museum. Den vitenskapshistoriske vandreutstillingen Sultans of Science – Islamic Science Rediscovered vises for første gang i Europa og er museets største satsing i år. Våre omvisere tar dere med på en vandring gjennom en viktig vitenskapelig arv fra islamsk kultur. Utstillingen står til 30. desember.

Maker Faire Oslo 2013 - Kickoff og infomøte!
Verdens største skaperfestival kommer til Teknisk museum 18.–19. januar 2014! Bli med på lanseringstreff i Teletoriet.

Maker Faire Oslo er en todagers festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes. Det er en festival for oppfinnere, hackere, nerder og hjemmemekkere. På Teknisk museum kommer de for å vise frem det de lager, utvikler og finner opp. På festivalen kan du delta på mange spennende og utfordrende workshopper, byggeverksteder og miniforedrag der du selv kan lage og finne opp ting.

Ønsker du å delta på festivalen og stille ut dine kreasjoner? Vil du holde et foredrag eller arrangere en workshop? Eller er du bare nysgjerrig på hva Maker Faire er! Møt opp i Teletoriet og lær mer om Skandinavias største skaperfestival.

Maker Faire Oslo arrangeres av Teknisk Museum og Universitetet i Oslo.

 


Pubquiz – Tema vanskelig og blandet

Tidligere norgesmester i quiz Christian Flermoe gir oss to runder quiz der han har lurt inn noen spørsmål om Lego.


Synne Sanden – DJ i Musikkmaskiner

Synne Sanden har blitt kjent som tangentspillende vokalist og bandleder i egentitulert band, men denne kvelden har hun tatt på seg oppgaven med å fylle Musikkmaskiner med musikk fram til konsertstart. Etter et knapt år som har inneholdt blant annet plass i Urørtfinalen, byLarm, plateslipp og spillejobb på Klubbøya, lar Synne Sanden bandet være hjemme og tar med seg musikken som har inspirert henne. Vi er lovt en smakfull blanding av varm, groovy, akustisk og elektronisk musikk.


Simon Peter – DJ i foajeen

Simon Peter er en ung DJ og produsent fra Oslo. Musikken han spiller kan beskrives som smooth, soft, chill og jazzy dubstep, med røtter som strekker seg dypt ned i undergrunnsmiljøet i UK. Stilen er relativt ukjent her til lands, men ikke la det ukjente skremme!

 

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3