NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Sent Legofest okt. 2014

Velkommen til SENT LEGOFEST torsdag 16. oktober, kl. 19-23!

tekniskmuseum 468x300Nyt bassdrivet til SLICK SHOOTA og DRIPPIN mens du fråtser i LEGO, deltar i debatten om droner, ser film og vår nye fotoutstilling BRUDD, vårt spektakulære vitenshow, hører sykehushistorier du skulle ønske du aldri hadde hørt, lager animasjonsfilm, designer din egen legobutton, får med deg talkshowet REFLEKS LIVE, møter de som står bak kunstprosjektene som ble realisert i museets nye forskningssatsing, vinner quiz’et, spiller tivolispill, leker i vitensenteret mm Kveldsåpent museum med bar, 18 års aldersgrense, cc 120,-/60,-

Glem for all del ikke at du også kan ta med ungene på Legofestivalen, som varer til og med 19. oktober!

Sjekk gjerne hvem andre som har tenkt seg på SENT, og meld deg på arrangementet på Facebook! Ta med deg vennene dine, så blir det ekstra stas!

DJ SLICK SHOOTA

Slick-shoota1000webInternasjonalt anerkjent dj/ produsent på bassmusikkscenen. Slick Shootas tolkning av juke, footwork og UK-inspirert bass har fått bred støtte fra Radio 1-tastemaker B. Traits, Rinse FM og Hyperdubs Scratcha DVA til Chicago-legendene DJ Spinn & DJ Rashad. Hans produksjoner er gitt ut på store plateselskap som Mad Decent og Kitsuné, og han har hatt remixoppdrag for kjente artister som Lindstrøm, Kito & Reija Lee, Zebra Katz, og DJ Vadim.
«F Dat», hans andre EP for Mad Decent ble plukket opp av Pitchfork og fikk glitrende anmeldelser! Den offisielle videoen hadde premiere på Spin Magazine. Slick Shoota støttes av anerkjente DJ-er på BBC Radio 1 og Rinse FM, og han spiller på klubber over hele Europa. Lets move!

DRIPPIN

ysteinhaara21000webDrippin produksjoner henter sin inspirasjon fra regionale stiler, flytter fra Southern rap til Jersey klubb og så videre til dancehall. Lydene hans fremkaller en slags emosjonell pistolvold i intense åtte-bar øyeblikk. Som en intens klippet scene fra et dataspill, en 3D-gjengivelse av en tropisk regnskog i midten av etterkrigstidens Berlin. Det varer ikke lenge før en er kastet tilbake til en tyktflytende dråpe av maskuline og feminine øyeblikk, militærstøvler og stiletthæler som snubler gjennom bygatene. Vokal samples skriker hjelpeløst under en kryssild av artilleri, knapt hørbar, unntatt når beatsene lades opp igjen - bare i stand til å snakke halvtalte ord som enokianske besvergelser. Det er en lyd født ut av de regntunge omgivelsene i Bergen, Norge, kodeintonede lyder av sørlige rap og uforutsigbarheten til internett.
Han har produsert låter for vel ansett undergrunnsrappere som Le1f ("Mynter" og "Pocahontas"), og den norske rapperne Yoguttene, som han DJ’er for på deres konserter. I 2013 har han også produsert og co-produsert to spor på Lars Vaulars "1001 Hjem", "Koking" og "Den Første Var den SISTE".
Musikken hans har fått støtte fra acts som Diplo, Nguzunguzu, Fatima Al Qadiri, Dubbel Dutch, Bok Bok, Friction, Slimzee og mange flere. Den internasjonale anerkjennelsen har gitt han show utenfor Norge og en kommende EP på den New York-baserte labelen Lit City Trax.

VITENSHOW

Opplev museets flammende viteshow med bobler, gass og smell!

BLOOD, SWEAT AND TEARS

Sykehushistorier du ikke vil høre. Handler om blod, gørr og amputasjoner fra medisinhistorien. OBS! Er du lettskremt, styr unna denne!

BRUDD – NY FOTOUTSTILLING I FORBINDELSE MED GRUNNLOVSJUBILEET

I den store fortellingen om oss, om Norge og det norske, er det mange som faller utenfor. Ved siden av fortellingene om frihet og inkludering, fins det også fortellinger om stigmatisering, ekskludering og usynliggjøring, før og nå. Bruddstykker av disse historiene kan du se i utstillingen. Blant annet fortellinger om fornorskning av den samiske kulturen, om oppdragelsesanstalter, rasebiologi, kropp, tuberkolose, papirløshet, utviklingshemming og rusavhengighet. Initiert av Norsk Kulturråd, laget av Árran lulesamisk senter, Bymuseet i Bergen, Museum Vest, Nasjonalt medisinsk museum/Norsk Teknisk Museum, Oslo Museum og Vest-Agder-museet. Omvisning i den nyåpnede utstillingen ved prosjektleder Torhild Skåtun.

REFLEKS LIVE

Live-versjonen av Norges viktigste arbeidslivstidsskrift for ingeniører og teknologer ( detaljer kommer)

LAB

LAB er Teknisk museums nye forskningssatsing. Det er et eksperimentelt rom hvor vi kobler forskning, forvaltning og formidling. Her skal nye forskningsbaserte utstillinger utvikles i samarbeid med andre forskningsmiljøer, kunstnere og institusjoner. Arbeidsmetoden er basert på at forskning er et konkret og konseptuelt arbeid, som finner sted i samspill med praktisk utstillingsproduksjon og aktiv formidling.
En workshop med avgangsstudentene i scenografi ved Akademi for Scenekunst -Corentin Leven, Matias Askvik, Annmirjam Vaikla, Mareike Dobewal, Ylva Owren, Ramhari Thetna, Inga Aleknaviciute, Heidi Da and Lori - har pågått i LAB den siste måneden – og resultatet er objekter og installasjoner som stundentene har integrert i museets utstillinger. Den kunstneriske realiseringen av arbeidet de har gjort ved museet stiller utfordrende spørsmål til museets utstillingspolitikk. Kom og hør studentene selv presentere arbeidene sine denne kvelden!

WORKSHOP: BYGGESONEN i et hav av lego kan du bygge og kose deg hele kvelden!

WORKSHOP: LEGO-BUTTON Lag din egen button med lego. Få med deg et minne hjem!

WORKSHOP: Åpen sone for eksperimentell informatikk  -  Studenter og ansatte fra Institutt for informatikk setter opp en Åpen sone for eksperimentell informatikk på SENT. De tar med seg modulære systemer, Rubiks kuber, Pleo, Arduino, geometriske strukturer og viser deg hvordan du kan leke og kombinere flere av disse med lego.

WORKSHOP: PIXEL ART Vi lager pixel art med lego!

PUBQUIZ MED QUIZMASTER CHRISTIAN FLERMO

Det blir allmenn quiz ved tre ganger norgesmester i lagquiz Christian Flermoe

TING-DEBATT:

Norske Prox Dynamics har skapt verdens minste minihelekopter med kamera, GPS og mange andre funksjoner. Helikopteret Black Hornet har blitt solgt til det norske, britiske og amerikanske forsvaret. Droner kan demokratisere luftrommet. De kan brukes ved store ulykker og katastrofer for raskt å få informasjon og redde liv. Samtidig blir droner mindre og mer tilgjengelige. Hvordan vil dette påvirke privatlivet når hvem som helst kan fly en drone som gjør opptak av alt som skjer? Vi kan også utstyre droner med våpen slik at de kan brukes i krig. Endrer krigføring seg når den ene parten ikke risikerer egne soldaters liv? Bli med og debatter!

FORTELLINGER FRA NASJONALT MEDISINSK MUSEUM

Dokumentarfilmer fra noen av Medisinsk museums utstillinger og prosjekter, blant annet en filmen om "Osloskolen" – miljøet nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser utdannet seg i.Vel møtt!

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3