NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Blind Spot logo

 

 

Alle foto: Teknisk museum/Håkon Bergseth
Last ned utstillingskatalogen

Ser vi med øynene eller gjennom dem? Kom og utforsk forholdet mellom det du ser og det du oppfatter, gjennom kunstneriske installasjoner, optiske illusjoner og øyemedisinske gjenstander fra ulike tider. BLIND SPOT har referanser både til øyets blinde flekk og til våre kulturelle blindsoner. Utstillingsperiode: 25. mai 2019 til 1. mars 2020

Besøket er en opplevelse for kropp og sinn
Å besøke utstillingen er en opplevelse for både kropp og sinn. Du går gjennom utstillingen, beveger kroppen og øynene, og ser etter nye perspektiver og blindsoner som en del av utstillingsopplevelsen og i samfunnet.

En unik samling av medisinhistoriske gjenstander
I utstillingen kan du se og bli kjent med en rekke gjenstander fra museets medisinhistoriske samlinger. Disse oftalmologiske hjelpemidlene hjalp vitenskapsfolk med å forstå hvordan og hva vi ser. Nasjonalt medisinsk museum er den sentrale forvalteren av kulturarv på det helse- og medisinhistoriske feltet i Norge.

Sideprogram
Følg utstillingens sideprogram: sommer, høst og neste vår – med workshops, utendørs- og innendørsaktiviteter, omvisninger og diskusjoner som berører BLIND SPOTs mange dimensjoner.

Se pressemeldingen ved å klkke på denne lenken. Se pressemeldingen ved å klkke på denne lenken. 

Et spennende samarbeidsprosjekt
Utstillingen er et samarbeid mellom kunstner Karen Kipphoff ved Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og Nasjonalt medisinsk museum ved Norsk Teknisk Museum. Utstillingen er del av det kunstneriske forskingsprosjektet Blind spot – Staring Down the Void, med støtte fra Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

I samarbeid med:

hiof logo nor black subbranding as v1.0.0x        Logo og lenke til DIKU; Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning
    

Utstillingen åpnet fredag 24. mai kl. 18.00 på Teknisk museum

Program på åpningsdagen  

• Direktør ved Teknisk museum, Frode Meinich, og kunstnerisk leder i scenografi ved Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold, Serge von Arx, åpner utstillingen. 

• Kunstner Karen Kipphoff snakker kort om det kunstneriske arbeidet bak utstillingen, før utstillingskuratorene Henrik Treimo og Ageliki Lefkaditou presenterer det spesielle utviklingsarbeidet knyttet til museets medisinhistoriske samlinger.

• Lett servering

Åpningsarrangementet er gratis. Det er ingen påmelding til utstillingsåpningen, men trykk gjerne SKAL, LIK og DEL på vårt Facebook-arrangement, om du kommer.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3