Ny utstilling!

Fra 21.mars 2019

Fra rasetyper til DNA-sekvenser / From racial types to DNA sequences

NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim blir en av hovedsponsorene for årets store utstilling på Teknisk museum, hjerneutstillingen Mind Gap

Boehringer Ingelheim er hovedsponsoren til årets store utstilling på Teknisk museum, hjerneutstillingen  Mind gap.

Den store satsningen på Teknisk museum i 2011 har fått på plass sin hovedsponsor. Utstillingen Mind gap handler om hjernen og hjerneforskning, og designes av en av verdens mest anerkjente scenekunstnere og utstillingsdesignere, Robert Wilson.

Av Dag Andreassen

Boehringer Ingelheim sponser hjerneutstillingen Mind gap på Teknisk museum.– Framtiden trenger dyktige hjerneforskere. Derfor er det gledelig at Teknisk museum bidrar til å engasjere kommende generasjoner på et spennende og viktig tema som hjernen. Både Teknisk museum og Robert Wilson har tidligere vist evne til å engasjere mange mennesker, så for oss er dette et naturlig og nyttig samarbeid, sier dr. Jonas Hallén i Boehringer Ingelheim.

Norsk avdeling leder internasjonal hjerneforskning

Boehringer Ingelheim er verdens største familieeide farmasøytiske selskap, med hjernen og sentralnervesystemet som viktige forskningsområder. Det 130 år gamle selskapet med hovedsete i Tyskland har de seneste årene bygget opp en stor forskningsavdeling i Asker. Denne avdelingen har i dag ansvaret for 20 ulike forskningsprosjekter som involverer 50 ulike norske sykehus- og legesentre. Den norske forskningsavdelingen har fått ansvaret for å styre internasjonalt viktige prosjekter innenfor blant annet blodpropp og forebyggelse av hjerneslag.

Storsatsning på hjernen

Utstillingen “Mind gap” er åpen for publikum fra 17. april og inngår i feiringen av 200-årsjubileet for Universitetet i Oslo. Prosjektet har et budsjett på 5,5 millioner kroner og vekker stor interesse i media. Utstillingen er et samarbeid med landets ledende forskningsmiljøer.

– Utstillingen blir en av våre største satsinger noen gang, og vi er avhengige av gode samarbeidspartnere for å finansiere den. Vår ambisjon er å lage en fantastisk utstilling om hjernen og hjerneforskning, sier museumsdirektør Hans Weinberger.

Les mer om Boeringer Ingelheim på selskapets norske hjemmesider

Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3