fbpx
Skip to main content
To english site

FORSKNING VED TEKNISK MUSEUM

Forskningen ved museet bidrar til historisk og samtidsrelevant kunnskap om teknologi, vitenskap, industri og medisin. Den er nært knyttet til museets samlinger og formidlingsvirksomhet.

Mye av forskningen foregår på tvers av ulike fagfelt. Museets Lab ble etablert i 2014 for å videreutvikle samspillet mellom forskning, formidling og forvaltning, og som et sted for å samle ulike kompetanser.

Museet er godkjent som forskningsorganisasjon av Forskningsrådet. Vi deltar i forskningsprosjekter sammen med ulike institusjoner nasjonalt og internasjonalt. Se lenker til høyre på denne siden.

Høsten 2021 vedtok museet en ny forskningsplan for perioden 2021-2026. Den inneholder blant annet en oversikt over museets prioriterte forskningsområder.

Fra 2021 registreres forskningsresultater fra museets ansatte i den nasjonale databasen Cristin (Current Research Information System in Norway).

Har du spørsmål vedrørende museets forskningsarbeid? Kontakt avdelingsleder Frode Weium.

Foto: Teknisk museum 


Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

           

Dette er de gamle nettsidene våre, og de blir ikke oppdatert lenger. Du finner de nye nettsidene våre her.