fbpx
Skip to main content
To english site

klima


Stor, eldre datamaskin. Foto.

Illustrasjonsbilde. Gjenstand fra museets samlinger.

Et annet viktig perspektiv er klima og miljø, og det fysiske avtrykket fra en tilsynelatende ikke-fysisk digital verden.

Hvordan påvirkes fremtidens klima av dagens teknologivalg? Ny teknologi kan hjelpe oss å redusere energiforbruk og klimagassutslipp. IoT-teknologier (ting på internett) kan for eksempel gjøre det enklere å spare strøm i hjemmet. Vi benytter også datateknologi til å hjelpe oss med prognoser for fremtidens klima.

Men bak bruken av datamaskiner og mobiltelefoner ligger det skjulte miljøkostnader, enten det dreier seg om energiforbruk, utvinning av mineraler til apparater, eller elektronisk avfall.

Teknologien innebærer både muligheter og løsninger. Våre valg har ikke bare lokale følger, men også globale konsekvenser.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

           

Dette er de gamle nettsidene våre, og de blir ikke oppdatert lenger. Du finner de nye nettsidene våre her.