NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Livet med døden

Livet før døden, en utstilling om å dø.

Utstillingen "Livet før døden" viser 26 portretter av døden og utforsker erfaringer, håp og frykt hos døende. 
Obs: Avsluttet utstilling!

Få erfaringer berører oss sterkere enn møter med døden. Likevel er døden lite synlig i hverdagen. Den er privat og bortgjemt. Døden og døende er uten tvil blant våre siste tabuer – et tema vi finner problematisk. Derfor får vi vanligvis ikke så mange muligheter til å lære mer om døden. 

I "Livet før døden" (Noch Mal Leben) har fotograf Walter Schels og journalist Beate Lakotta fulgt dødssyke mennesker gjennom sine siste uker og dager. Alle som sa ja til ønsket om å følges, var enige om å bli fotografert kort tid før og umiddelbart etter døden. 

De fleste av de 26 tilbrakte sine siste dager i hospices. Alle som kommer dit må erkjenne at livet nærmer seg slutten. Likevel var knapt noen blottet for håp: de ønsket gjerne noen flere dager og de hadde håp om at en verdig død ventet dem. Mange håpet også at døden ikke skulle være den endelige slutten. 

I arbeidet med utstillingen brukte Walter Schels og Beate Lakotta over et år ved forskjellige hospices i Tyskland. Vår takk rettes til alle som deltok i utstillingen og deres slektninger.

Utstillingen vises på Norsk Teknisk Museum 4. mars – 1. september 2014, i samarbeid med Kreftforeningen.

Kontakt:
Ellen Lange, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 22 79 60 21/ 48 25 81 83
Tove Nyenget, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef. 90 05 71 92 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Spilleliste: 2 filmer fra utstillingen Livet med døden / Det hvite rommet

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3