NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Månelandingen og Teknisk museum

Teknisk museum og Månelandingen
Sommeren 2019 er det 50 år siden månelandingen. Norsk Teknisk Museum markerer jubileet med en stor interaktiv utstilling der du kan ta plass i en fullskala Apollo 11, styre månelanderen og fordype deg i de fantastiske bildene og filmene fra ferden. Du kan også gjenoppleve månenatten slik «alle» i Norge gjorde det på TV, guidet av Erik Tandberg.  Utstillingen står t.o.m. 2019.

Romfart og Teknisk museum
20. juli 1969 (21. juli norsk tid) 1969 satte Neil Armstrong foten på månen. Dette er et av de store øyeblikkene i teknikk- og vitenskapshistorien. Norsk Teknisk Museum har tidligere hatt en rekke markeringer, tidligst i 1970 da museet stilte ut en månestein. Til en større 25-års jubileumsutstilling fikk museet låne inn flere originalgjenstander fra National Air And Space-museum, først og fremst den originale Gemini X.

Astronomi på Teknisk museum i dag
Astronomi er fortsatt et viktig tema for Teknisk museum, i dag, som et tilbud i vitensenteret. Planetariet er et av våre mest populære tilbud, og interaktive installasjoner knyttet til astronomi er i vitensenteret. Det er også bestilt flere nye installasjoner til Månelandingsutstillingen, som vil bli en permanent del av tilbudet i Oslo vitensenter på Teknisk museum etter utstillingen.

Erik Tandbergs private samlinger
Teknisk museum har de siste årene også tatt imot Erik Tandbergs private arkiver og samlinger, gitt museet av Tandberg, som var museets styreleder i mange år. Erik Tandberg er også den mannen som knyttes mest til månelandingen her til lands, ettersom han var romfartseksperten som loset det norske folk gjennom begivenhetene som kommentator for en TV-sending svært mange fulgte fra minutt til minutt, og husker godt snart 50 år senere. Erik Tandberg har vært konsulent for utstillingen og deler av samlingene og arkivmaterialet kan sees i utstillingen.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3