NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Personvernerklæring for Norsk Teknisk Museum

Teknisk museums personvernerklæring

Vi behandler all persondata om deg i tråd med våre personvernerklæringer. 

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer følgende informasjon om kunder i nettbutikken: Navn, adresse, e-post og bank/kortinfo brukes for til å gjennomføre kjøp og til å gi informasjon om produkter, utstillinger og aktiviteter ved museet.

Vi lagrer adresselister med følgende informasjon om andre interessenter: Navn, adresse, e-post, telefonnummer for å kommunisere med våre interessenter, i tillegg til å gi informasjon om, og å invitere til, museets utstillinger og aktiviteter. 

Se hele listen her: Oversikt over personopplysninger som behandles.

Personvern knyttet til nettsider og nyhetsbrev
Personvern knyttet til utstillinger og samlinger
Personvern knyttet til skolebookinger
Personvern knyttet til talentsenteret i realfag

Formålet med personopplysninger

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor våre interessenter.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. Slik rettslig forpliktelse omfatter blant annet utlevering av persondata til offentlige etater som NAV, Politiet etc.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.
Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143,
0491 Oslo

 

 

Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum på Kjelsås 

Bli med på spenstige påfunn i et museum med over 80 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 temautstillinger om teknikk og medisin – og ikke minst, spennende helge- og ferieprogram!

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og er et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være et nasjonalt referansesenter for foskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets ansatte kobler historien med nåtid og fremtid. 

Utstillingene 
Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Her kan du laste ned kart over alle utstillingene.

Lekende læring i Oslo vitensenter
Oslo vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer, alt fra å teste reaksjonstid til å konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll (og mye mye mer). Utforsk også naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet. 

Medisinsk historie gjennom tidene
Nasjonalt medisinsk museum inneholder medisinhistoriske utstillinger om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. 

Omvisninger og opplegg for skole- og barnehageklasser
Norsk Teknisk Museum tilbyr mange undervisningsopplegg for grunn- og videregående skole som alle tar utgangspunkt i læreplanene.

Leie av lokaler på Teknisk museum
Teknisk museum er en ypperlig arena for kreative møter og arrangementer. Hit kan du invitere kunder, kollegaer eller gjester til seminar, lansering, privat omvisning, selskap eller konsert i et inspirerende miljø. Vi leier ut lokaler tilpasset de aller fleste behov. Sjekk de forskjellige løsningene her.

Museumsbutikk og kafé
Museumsbutikken
 har lekende læring til salgs og museumskafeen tilbyr italiensk og gresk mat, pølser, kaffe, is og kaker.

Mer om museet: 

  • Administrerende direktør: Frode Meinich
  • Stiftet 1914
  • Museumsbygg på Kjelsås i Oslo siden 1986
  • Ansatte og styret: 65 årsverk. Kontaktinfo finner du her.
  • Besøkende pr. år: 262 604
  • Herav barn og unge: 60%

Pressehenvendelser:
Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff

Pressehenvendelser og nettsider/web:
Kommunikasjonsrådgiver Camilla Marie Klevstrand

Nulltoleranse for diskriminerende eller hatefulle ytringer

Teknisk Museum har nulltoleranse for diskriminerende eller hatefulle ytringer. Slike vil bli politianmeldt med utg. pkt i den rettslige forståelsen av begrepet, slik det fremgår av straffeloven § 185:
"Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres:

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn,
c) homofile orientering, eller
d) nedsatte funksjonsevne."

"Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år."

Teknisk museum: Magisk for barn i alle tiderTeknisk museum: Magisk for barn i alle tider

Mer om museet

Stiftelse fra 1914
Foreningen Norsk Teknisk Museum ble stiftet i 1914, i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo. Flere av museets gjenstander stammer fra denne utstillingen. I 1995 fikk Norsk Teknisk Museum status som nasjonalmuseum. I forbindelse med 100-årsjubileet i 2014 ble boka Teknikk på museum utgitt. Boka viser hvordan synet på teknikken, og på museet har endret seg gjennom 100 år.

Har du bidrag? Ta kontakt med oss på 22 79 60 00 eller på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Samtids- og historiske utstillinger
Norsk Teknisk Museum har siden starten hatt oppgaven med både å være samtidsmuseum og historisk museum for industri, vitenskap og teknologi. I dag har museet også det nasjonale ansvar for Nasjonalt medisinsk museum.

Brobygger mellom ulike fagtradisjoner
Museet skal formidle sammenhengen mellom teknologi, medisin og kultur over tid, i tillegg til å gi innsikt i grunnprinsippene for moderne teknologiske prosesser og produkter som i dag omgir oss. Vårt vitensenter illustrerer de fysiske lovers grunnprinsipper gjennom tilbud om lekende læring via interaktive installasjoner. Museets største utfordring er å være brobygger mellom fragmentert ekspertkunnskap på den ene siden og offentligheten i bred forstand på den andre.

20 700 kvm
Norsk Teknisk Museum har tidligere hatt utstillingslokaler i Vikingskipmuseet på Bygdøy, og i Fyrstikkalléen på Etterstad. Dagens museumsbygg ble offisielt åpnet på Kjelsås i mai 1986. Her disponerer museet 20 700 kvadratmeter. Det inkluderer utstillingslokaler og kontorer, lager og magasiner, verksteder og bibliotek.

 

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3