NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Game On 2.0

Game On 2.0 er verdens største dataspillutstilling, og en opplevelsesreise i dataspillenes fortid, nåtid og fremtid. Prøv ut over 100 spill fra 1972 til i dag. Utstillingen er avsluttet. 

Les mer …

Ting. Teknologi og demokrati

Det kalles til Ting! Ting er Norsk Teknisk Museums store jubileumsutstilling hvor publikum inviteres til å delta i diskusjon om teknologi og demokrati.Ting er Norsk Teknisk Museums store jubileumsutstilling hvor publikum inviteres til å delta i diskusjon om teknologi og demokrati. Utstillingen er tatt ned 31. januar 2015.

Les mer …

Miniutstilling: Kampen om Alta

I 2017 var det 30 år siden Alta kraftverk ble satt i ordinær drift. I nettutstillingen «Kampen om Alta» får du historier fra demonstranter, politikere, utbyggerne, folkeaksjonen, media, politi og det samiske samfunnet. 

Les mer …

Sultans of Science

Sultans of Science: Fra 16. juni til 30. desember 2013 på Norsk Teknisk MuseumNorges største vitensenterutstilling (avsluttet): Teknisk museum inviterte i 2013 store og små til å bli kjent med en viktig vitenskapelig arv fra islamsk kultur. Utstillingsperiode: 15. juni til 30. desember 2013

Les mer …

Ilm - islamsk kunnskap i kontekst

16. august-15.desember 2013: Opplev ʿIlm – islamsk kunnskap i kontekst! Sjeldne håndskrifter, instrumenter, mynter, kart og bøker bidrar til en dypere forståelse av kunnskapstradisjonen innenfor islamsk kultur.Opplev ʿIlm – islamsk kunnskap i kontekst! Sjeldne håndskrifter, instrumenter, mynter, kart og bøker bidrar til en dypere forståelse av kunnskapstradisjonen innenfor islamsk kultur. Utstillingsperiode: 16. august–15. desember 2013.

 

Les mer …

Folkeobservatoriet

Olsens kikkert, konservering og samtidskunst. Ny utstilling på Teknisk museum og Folkeobservatoriet i Holmenkollen fra 26. august 2016. Utstillingen er avsluttet.

Les mer …

Aurora polaris: Da nordlyset ble begripelig

NTM CST 8 250Birkeland og Størmer forsket på nordlyset. Utstillingen formidler forskningshistorien gjennom kunstverk, vitenskapshistoriske gjenstander, fotografier og interaktive installasjoner. Utstillingen ble avsluttet 15. august 2018.

Les mer …

Mitt Norge - Wilse

”Snebad”. Foto: Anders Beer Wilse / Eier: DEXTRA Photo

Fotograf Anders Beer Wilses fotografier stilles ut på Norsk Teknisk Museum. Den omfattende utstillingen viser de vakre, håndkolorerte lysbildene han turnerte med i Norge og i utlandet mellom 1910 og 1945. Utstillingsperiode: 6. september til 15. desember 2013.

Les mer …

Skjeletter i skapet

En dag åpnet ansatte på Nasjonalt Medisinsk Museum et skap på et lager - der hang det et skjelett på en knagg. På et annet lager sto en pappeske der det sto skrevet med tusj: "Fosterrester på sprit - brennbart!" Nå tar museet skjelettene ut av skapet og spør hva det er riktig å gjøre med dem. Er skjeletter ting? Har de rettigheter? 

Les mer …

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3