NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Game On 2.0

Verdens største dataspillutstilling

Merk: Game On 2.0 er nå avsluttet. 

Prøv ut over 100 spill fra 1972 til i dag! Game On 2.0 er en opplevelsesreise i dataspillenes fortid, nåtid og fremtid. Utstillingsperiode: 10. mars 2016-30. januar 2017. 

Game on

Bli med

I forbindelse med utstillingen inviterer Teknisk Museum til mange aktiviter og tilbud for å feire den digitale spillekulturen og spillutviklingen i Norge. Ta gjerne kontakt via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om din forening har lyst å bli med og bidra med aktiviteter til feiringen av spillkultur. Følg også med på vår Facebookside. 

Prøv selv

I Game On 2.0 kan du selv teste dine ferdigheter på over 100 av de mest populære dataspillene gjennom tidene. Gjennom originale håndkontroller og "runde" skjermer tilbyr utstillingen hands-on interaksjon med videospillenes kulturhistorie. Game On har siden premieren i 2002 begeistret besøkende i alle aldre over hele verden, og er under stadig utvidelse. game900

game2900

For hele familien og ungdom i alle aldre 

Under Game On 2.0 blir Teknisk museums interaktive sone betydelig utvidet, og dataspill kan utforskes fra design-prosess representert ved originale skisser, til ferdig spill. Foreldrene og barna deres - i alle aldre - kan vise hverandre spillene som har engasjert - og som fortsatt engasjerer dem. Utstillingen har også et eget område for barn.

go2900

Dykk inn i historien og se inn i fremtiden 

Datamaskiner har siden begynnelsen også vært brukt til utvikling av spill. På tidlig 1960-tall muliggjorde den kolossale PDP-1 maskinen programmering av pionerspillet Space war. Ataris Pong- maskiner fra 1972 startet den første virkelige spillboomen, da flere og flere unge ble hekta på å spille "video games" i kafeer og spillehaller. Pong ble siden lansert på hjemmekonsoll, og i Game On kan man blant annet se og spille på de ti mest innflytelsesrike og populære konsollene samlet i en egen avdeling.
Utstillingen inkluderer en egen avdeling med spillbare, originale arkadespill fra 70- og 80-tallet, inkludert Pac-Man, Donkey Kong, Asteroids, og Space Invaders.

Ved siden av spillene stilles det også ut originalskisser til spill som Tomb Raider og Super Mario. Besøkende vil kunne lære om alt fra eldre spill, spilldesign og spillproduksjon - inkludert flerspiller- spill, håndholdte spill og mobile enheter, historiens mest betydningsfulle arkadekonsoller, sjeldne konsoller og samleobjekter


CoL-logo 500Barbican-Logo

Produsent og eier

Utstillingen er produsert av Barbican International Enterprises, London.

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3