NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Ting. Teknologi og demokrati

Gjennom en fusjon av historiske gjenstander og digital teknologi engasjerer jubileumsutstillingen, TING: Teknologi og demokrati, publikum til å utforske aktuelle temaer. Det bærende elementet i utstillingen er diskusjoner i tiden - i rammen av spektakulær, digital teknologi.

Det kalles til Ting! Ting er Norsk Teknisk Museums store jubileumsutstilling hvor publikum inviteres til å delta i diskusjon om teknologi og demokrati.Teknisk museum og utstillingen Ting er tildelt mer enn åtte høythengende internasjonale priser, deriblant Best scenography for a temporary exhibition.

Det kalles til ting, og du kan diskutere hvordan vi som samfunn bør forholde oss til nye teknologier: Hvordan skal vi forholde oss til fornybar energi? Bør vi bruke robotteknologi i eldreomsorgen? Er sosiale medier bra for demokratiet? Kan 3D-printere endre måtene vi lager ting på i stor skala? Hvilket forhold skal vi ha til gentesting? Internett, hvilken betydning har det i dag, og hva vil det bety for oss i fremtiden? Hvordan skal vi håndtere drone-teknologien - og er samfunnet egentlig klar for å ta i bruk nanoteknologi? Du kan ikke unngå å bli engasjert!

Ting mange farger webI forbindelse med Norsk Teknisk Museums hundreårsjubileum og grunnlovsjubileet, har museet utviklet denne nyskapende og interaktive utstillingen. TING viser en rekke teknologier som har fått betydning for utviklingen av det moderne Norge.

Tinget vil også være en arena for mange arrangementer i løpet av jubileumsåret.

Utstillingen er utviklet og produsert av Norsk Teknisk Museum i samarbeid med en av verdens mest anerkjente utstillingsdesignere, Ralph Appelbaum Ascosiates, i samarbeid med det tyske medieproduksjonsselskapet Tamschik Media+Space.

Utstillingen ble åpnet av Hans Majestet Kong Harald V 2. april, og varer ut 2015. Den har vunnet en rekke priser, blant annet: Media & Technology MUSE award - silver award, Arts Design award 2015iF Design award 2015, Red Dot Design Award 2014, IDCA Award 2014 Gold, Deutscher Designer Club, Gute Gestaltung, Good Design 15 award

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3