Åpningstider: Man: Stengt | Tir, ons: 9–16 / Torsdag: 09–21 | Fredag: 9–16 | Lør, søn: 10–17 | Se alle åpningstider | Kjøp billett

illusjonsgalleri

kan du tro dine egne øyne?

Av og til tror man ikke sine egne øyne fordi det virker umulig det man ser.  I Teknisk museums illusjonsgalleri kan du se splitter nye synsbedrag. Det virker magisk, men det er lys og skygge som spiller hjernen et puss. Eller digitale installasjoner, da.

Illusjonene finnes både inne i boksen, og i nisjene på utsiden av boksen. Noen av dem er synlige både fra innsiden og utsiden, så glem ikke å utforske installasjonen fra alle vinkler, for å få med deg alt!

Digital kunst og «tidsreise»

Har du noen gang sett deg selv med en tidsforsinkelse som får deg ut av proporsjoner? I Illusjonsgalleriet finner du en digital installasjon der du ser bevegelsene dine etter at du selv har gått videre! Det kan vel ikke egentlig kalles en hel tidsreise, men en såkalt «time remap». Teknisk museum har knyttet til seg digitalkunstneren Martin Gautron for å gi deg denne og flere digitale opplevelser i galleriet. Du må se det selv, så kom!

Selfie-spots

Museet har mange selfie-spots, som varmekamera, fargeblanding, på TV, med flere. Med «time remap» har museet utvidet med nok en unik selfie spot. Filmer du, eller tar bilde av effekten, får du et minne du kan dele med familie og venner – eller publisere på sosiale medier. Hva med å bruke det som profilbilde?

Unike, spesialutviklede illusjoner

Kom og se hvordan du ser ut bakfra, uten å bruke et ekstra speil! Eller hva med å se ting som bare er projiseringer, men som ser helt ekte ut? Eller hva med å gå på et gulv som ser ut til å bevege seg? Alt dette kan du på Teknisk museum!

Museumsmagi

Igor Di Tota er museets egen magiker. Han har samarbeidet med digitalkunstneren Gautron om å sette dette i scene. Se hans bilder der opp er det samme som ned. Han står også for utviklingen av galleriet som helhet.

I tillegg til Illusjonsgalleriet finner du mange installasjoner knyttet til lyset på museet. Andre temaer du kan utforske i Oslo vitensenter i sommer, utenom I lyset og de historiske utstillingene i museet, er Fysiske fenomener, Full fart, Kroppen, På TV og Matematikk.

- Med illusjonsgalleriet kan vi gi de besøkende unike opplevelser. Vi kjenner ikke til at noen andre i Norge har slike installasjoner, så det er en glede å kunne tilby dette, sier Igor Di Tota.  Kom og se mekaniske, digitale og kunstneriske illusjoner som lurer hjernen, oppfordrer han. 

Bildegalleri

Inne i illusjonsgalleriet vil du etter hvert også finne bilder med umulige perspektiver. Det er fascinerende vanskelig å forstå hvordan de er laget! 

Du har kanskje sett Harry Potter og dødstalismanene, der Voldemort seiler gjennom luften. Nå kan du gjøre det samme på Teknisk museum! Her ser du Igor Di Tota. 

Hvem er opp og hvem er ned? Foto: Kathrine Daniloff, Norsk Teknisk Museum

Museumsmagiker Igor Di Tota oppfordrer til å se nøye etter når du kommer til illusjonsgalleriet. Foto: Kathrine Daniloff, Norsk Teknisk Museum

Moro for alle aldre. Foto: Kathrine Daniloff, Norsk Teknisk Museum

Main Menu

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Servicesenter