fbpx
Sommeråpent 10–17 alle dager t.o.m. 21. august. Andre åpningstider | Kjøp billett |
Glade barn foran museet. Foto.

Ledige stillinger

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin – et eldorado for utforskende i alle aldre!

Museet driver forskning og dokumentasjonsarbeid, produserer og viser utstillinger, har et bredt formidlingstilbud til skoleelever og andre grupper, samt et stort aktivitetsprogram for publikum i helger og ferier. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet i Norge.

Museet høster anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt for utførelsen av sitt samfunnsoppdrag.

På et normalår ligger besøkstallet på rundt 250.000, og om lag 60 % av disse er barn og unge. Rundt 50 000 elever deltar i ulike undervisningsopplegg hvert år.

Det er for tiden 3 ledige stillinger:

2 formidlere til bl.a. vitenshow

Stillingstittel: Veileder
Frist: 17.08.2022
Ansettelsesform: Fast

Vi søker etter to nye medarbeidere som er engasjerte, serviceinnstilte og utadvendte for fast turnus annenhver helg (20%) fra uke 40/41 , samt arbeid på hverdager i uke 40 (høstferie) og uke 8 (vinterferie)

Send søknad via finn.no

Oppgaver:
  • Gjennomføring av museets formidlingstilbud rettet mot fritidspublikum.
  • Gjennomføring av museets vitenshow med fysikk- og kjemitriks; "Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter." Det gis opplæring i september.
  • Være museets ansikt utad.
  • Vakt i utstillingene.
  • Enklere renholds- og ryddeoppgaver i utstillingene og i vitensenteret.
  • Andre forefallende oppgaver ved behov.

NB: En forutsetning for å søke er at du er tilgjengelig for vakter i skolenes høstferie (uke 40) og vinterferie (uke 8). Dette betyr at studenter ikke kan ha obligatorisk undervisning i uke 40 og i uke 8.

Ønskede kvalifikasjoner:
  • Gode formidlingsevner
  • Realfagsbakgrunn, gjerne fra fag som fysikk og/eller kjemi
  • Interesse for teknikk, historie, medisin, vitenskap og naturfag
  • Gode kunnskaper om kundebehandling og service
  • Fleksibel
  • Snakke flytende norsk
  • Må være over 20 år
Vi tilbyr:
  • Et trivelig, ungt og spennende arbeidsmiljø
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Lønnstrinn 26 – Statens lønnstabell
  • Helgetillegg
  • Teknisk museum mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Kontaktperson: Håvard Heggelund, avdelingsleder.

Gjenstandskonservator

Stillingstittel: Gjenstandskonservator
Frist: 25.08.2022
Ansettelsesform: 100% vikariat

En av våre gjenstandskonservatorer går i permisjon og vi søker en vikar i 100% stilling. Personen som tiltrer vil arbeide i et team av gjenstandskonservatorer i museets utstillings- og samlingsavdeling. Stillingen har varighet ut februar 2023, og det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Send søknad via finn.no

Stillingen innebærer blant annet:
  • Samlingsforvaltning, med fokus på gjenstandslogistikk og magasinforvaltning.
  • Konservering av materiale fra museets samlinger, herunder museets medisinhistoriske samlinger
  • Forebyggende konservering i utstillinger og magasiner
  • Håndtering og oppfølging av utlån og innlån, nasjonalt og internasjonalt
  • Faglig rådgivning og formidling internt og eksternt
  • Deltagelse i faglige nettverk

Kvalifikasjoner
  • Høyere utdannelse innen konservering eller tilsvarende kompetanse innen arbeid med kulturhistorisk materiale
  • Erfaring fra samlingsforvaltning og magasinforvaltning samt kjennskap til museumsdatabasen Primus vil være en fordel
  • Førerkort klasse B og truckførerbevis er ønskelig

Egenskaper
  • Resultatorientert, målrettet, systematisk og strukturert
  • Nøyaktig og selvstendig
  • Gode samarbeidsevner
  • Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig

Teknisk museum mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Norsk teknisk museum kan tilby:
  • Vikariat frem til 28.02.2023. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.
  • Interessant og faglig inspirerende arbeid i et tverrfaglig miljø
  • Et trivelig, ungt og spennende arbeidsmiljø
  • Fleksibel arbeidstid
  • Lønn 475.800-553.500 (ltr. 52-61) Innplassering i lønnsspenn etter kompetanse og arbeidserfaring