Du er ikke tilkoblet. Nyhetsbrevet kan inneholder brukerinformasjon, slik at det kan være at de ikke vises korrekt.

Sommeraktiviteter på Teknisk museum

Sommeraktiviteter på Teknisk museum

Vis i nettleser ‍ ‍‍

Vi kjører stort aktivitetsprogram i sommer. Ser vi deg?

VELKOMMEN TIL

STORT SOMMERPROGRAM!

Ukesopplegg mellom 20. juni og 21. august
& Vitenshow hver dag*!


‍Foto: Thomas B. Fjærtoft/Norsk Teknisk Museum

 

Teknisk museum byr som vanlig på et stort aktivitetsprogram i sommer! Ferieprogrammet kommer i fire utgaver, så sjekk hvilket som gjelder for ditt/dine besøk. Vitenshowet er så populært at vi kjører det hele* sommeren (*ikke 24.–27. juli). Denne sommeren blir herlig aktiv og lærerik – vi forstår dem som vil få med seg alt:)

 

20. juni–10. juli: Uke 25, 26 og 27

AVKOBLET/PÅKOBLET
Se programmet


Kort introduksjon til tele- og datautstillingen I/O, koding med robotbien Bee-bot, snekre din egen vev, vitenshow med spennende eksperimenter, lag ditt eget dataspill – Jordbærtaco, omvisning: Menneske og maskin – Er du en kyborg?

 

I tillegg, torsdag 30. juni: Gratiskonsert med Hkeem! 400 billetter fra forhåndssalget er allerede revet bort, men vi legger også 100 billetter i døra denne dagen – førstemann til mølla! I tillegg blir det noe godt på grillen (gratis). Hkeem går på scenen etter at DJ William French har varmet opp og inspirert oss til å bruke matematikk i musikken. Arrangement i samarbeid med Equinor. 
Les om arrangementet 

 

11.–24. juli: Uke 28 og 29

OPERASJON DRIVKRAFT – LIV OG DØD
Se programmet

Kort introduksjon til tele- og datautstillingen I/O, se gjennom ekte mikroskop, redd Anne – den kuleste norske oppfinnelsen, vitenshow med spennende eksperimenter (ikke 24. juli), trykk fine motiv på klærne dine, omvisning: Menneske og maskin  – Er du en kyborg?


I tillegg, onsdag 13. juli: Mattedag i anledning den 63. Internasjonale Matematiske Olympiaden (IMO), som avholdes i Oslo 6.–16. juli. Det blir matteorienterte aktiviteter denne dagen, og show med selveste Ola Kåre Risa!  

Se programmet


25. juli–7. august: Uke 30 og 31

SIGNALER/STØY

Se programmet


Kort introduksjon til tele- og datautstillingen I/O, moro med - - - - - .-. ... . (= morse), lydverksted, vitenshow  med spennende eksperimenter (ikke 25.–27. juli), klarer du å lure maskinen? – om kunstig intelligens og maskinlæring, omvisning: Historier om kvinnene i fortellingene om menn.

 

8.–21. august: Uke 32 og 33 

INDUSTRIHISTORIE/PAPIR 

Se programmet

Kort introduksjon til tele- og datautstillingen I/O, lag grafiske trykk med linoleum, bli kjent med dampveivalsen og prøvekjør en miniatyrmodell, vitenshow med spennende eksperimenter, lag papir av gamle klær, bli med på en lettfattelig omvisning med historiske gjenstander i et klimaperspektiv. 

I tillegg, torsdag 11. og fredag 12. august: TENK Tech Camp! To smekkfulle dager med teknologisk moro! Delta på to workshops hver dag, se spennende foredrag om teknologi og møt mange rollemodeller i tech. Campen er gratis og åpen for alle som melder seg på. 
Les om arrangementet

To gutter ser på en robot i et monter. Foto.
To jenter spiller arkadespill i utstillingen I/O. Foto.
Tre jenter foran et monter, en av dem trykker på en skjerm. Foto.
En hånd trekker opp en sølvfarget pinne. Foto.

Har du opplevd I/O, den nye utstillingen om tele- og datahistorie? Kunstig intelligens gir deg en unik utstillingsopplevelse. Foto: Lars Opstad/Kathrine Daniloff/NTM

Teknisk museum ble kåret til Oslos beste opplevelse for barn av Aftenpostens lesere i 2021. Og nå har vi åpnet en hel etasje til! Foto: Lars Opstad, Norsk Teknisk Museum / Illustrasjon: Aftenposten  ‍


Dette er et nyhetsbrev fra Norsk Teknisk Museum.
Ønsker du å melde deg av nyhetsbrevet, kan du gjøre det her.
Les mer om personvern og våre retningslinjer her.