Helgeaktiviteter og torsdagsarrangement på Teknisk museum

Helgeaktiviteter og torsdagsarrangement på Teknisk museum

Vis i nettleser ‍ ‍‍

‍Ta med hele familien til Teknisk museum og se blant annet vårt populære vitenshow! Foto: Lars Opstad/Teknisk museum 

HELGEAKTIVITETER OG
TORSDAGSARRANGEMENT
PÅ TEKNISK MUSEUM


Bli med på aktiviteter for hele familien hver helg, med bl. a. micro:bit orkester, vakre, algoritmiske mønstre i sand, stemningsfull fortellerstund under stjernehimmelen, dragen Berta og labfrakkmysteriet og gøyal, STOR modelljernbane! Torsdagskvelder har vi litt lenger åpningstid og mye hygge på programmet, for de som vil ta turen etter skole/arbeid. Kafeen tilbyr god middag for store og små!

 

Kveldsarrangementet SENT skjer hver siste torsdag i måneden, med bar, quiz, spill og LEGO fast på programmet + noe ekstra: Denne SENT blir det åpning av serien SITE VISITS av kunstnerne Boris Kourtoukov og Amelie Dinh, og i tillegg kan du høre foredrag om Oslos nye motorvei for vann av geolog Ingjerd Mørck. Velkommen! 


Vi tar forbehold om feil og endringer i beskrivelsene av programaktivitetene. Se alt programinnhold og hold deg oppdatert på alt av det siste her:

tekniskmuseum.no/program.

Foto: Lars Opstad/Teknisk museum 

‍19/1: TORSDAGSKVELD

ÅPENT 09–19, kveldsprogram fra kl. 16

LEGO OG BORDSPILL 

Boltre deg i et lass med legoklosser eller spill klassiske analoge bordspill med familie, venner og naboer. Vi har blant annet Stiga ishockeyspill, Kurong, Shuffle puck, Shoelbak og Crocinole. Passer for alle. Drop-in.

 

VITENSHOW

Flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. 

 

SANDSKRIVER

En ball setter spor etter seg i sanden. Lag algoritmisk kunst ved blokkbasert programmering. Passer fra ti år. Drop-in.

 

Les mer om torsdagsprogrammet her

Foto: Lars Opstad/Teknisk museum 

H‍ELGEAKTIVITETER I JANUAR

14. OG 15. JANUAR 

Hør verdens første micro:bit orkester spille, lag vakre mønstre i sand med enkel programmering, bli med på fortellerstund i Planetariet, se modelljernbanen kjøre, sjekk ut vår AI-styrte utstilling "I/O" sammen med våre formidlere, se et spennende vitenshow og møt dragen Berta i Labfrakkmysteriet! Hele dagen kan du dessuten gå temaløyper i utstillingene og slappe av i Pusterommet.

21. OG 22. JANUAR

Samme innhold som over. I tillegg: Omvisning i transportutstillingen – møt Troll og andre behjulede skapninger fra det norske bileventyret! 

 

28. OG 29. JANUAR

Samme innhold som over (ikke omvisning om transport). I tillegg: Hva vil det si å ha en kropp? Selve livet og døden er temaet i denne omvisningen i vår medisinutstilling.

 

Se alle helgeprogrammene her

Arbeidere ved en vanntunnel. Historisk foto.

Foto: Norsk Teknisk Museum 

‍26/1: TEKNOLOGIFOREDRAG

Oslos nye vannforsyning – et gigantisk byggeprosjekt og en geologisk utfordring. Hør geolog Ingjerd Mørck fra Vann- og avløpsetaten snakke om et av de største anleggsprosjektene i byens historie: Det skal bygges en «motorvei for vann» som sikrer vannforsyningen for Oslo for de neste hundre årene.

 

Holdes i samarbeid med Teknisk museums venneforening, NITO og TEKNA. Kl. 17. Foredraget er gratis. PS: Samme kveld holdes arrangementet SENT på Teknisk museum, og museet er åpent til kl. 23.

 

Les mer om foredraget

‍Foto: Site Visits

‍26/1: SENT & ÅPNING

SENT skjer hver siste torsdag i måneden – en herlig kveld for deg som er over 18 år. Fast på programmet er bar, quiz, lego og spill! Museet holder åpent til kl. 23. Les om SENT her.

Åpning av serien Site Visits som vises i utstillingen "I/O": Her er nettsteder omgjort til 3D-landskaper, basert på sine egne kodestrukturer. Gjennom VR-verdenen som oppstår, undersøkes så de kulturelle aspektene ved hvert nettsted. Møt kunstnerne Boris Kourtoukov og Amelie Dinh! Arrangementet er gratis ved påmelding. Les mer og meld deg på her!


PS: Kl. 17 samme kveld kan du høre foredraget om Oslos nye motorvei for vann, se over. Foredraget er gratis.

Teknisk museum ble kåret til Oslos beste opplevelse for barn av Aftenpostens lesere i 2021. Og nå har vi åpnet en hel etasje til! Foto: Lars Opstad, Norsk Teknisk Museum / Illustrasjon: Aftenposten  ‍


Dette er et nyhetsbrev fra Norsk Teknisk Museum.
Ønsker du å melde deg av nyhetsbrevet, kan du gjøre det her.
Les mer om personvern og våre retningslinjer her.