Invitasjon: Mensa-prisen

Invitasjon: Mensa-prisen

Vis i nettleser ‍ ‍‍

‍Fra Talentprogrammet på Teknisk museum. Foto: Safina de Klerk / Teknisk museum.

VELKOMMEN TIL UTDELING AV

MENSA NORGES PRIS 2022


Talentsenteret i realfag ved Oslo Vitensenter på Teknisk museum er vinner av Mensa Norges pris 2022! I den anledning har vi gleden av å invitere deg til prisutdeling på Teknisk museum.

Når: Torsdag 2.februar kl. 17:00
Hvor: Teknisk museum, Kjelsåsveien 143, Oslo.


Høsten 2019 gikk talentsentersatsningen fra å være et pilotprosjekt til å bli et permanent tilbud til elever med stort læringspotensial. Her skal elevene få hjelp til å gå i dybden og få større faglige utfordringer.


På Teknisk museum i Oslo er det Safina de Klerk som har ledet arbeidet.


– Denne prisen er en fantastisk anerkjennelse for arbeidet vi gjør for det som lenge har vært en glemt elevgruppe i norsk skole! Hele talentsenterteamet i Oslo er utrolig stolte av anerkjennelsen, og prisen motiverer oss til å fortsette å brette opp ermene og skape god, engasjerende og stimulerende undervisning til morgendagens skarpeste hoder, sier Safina de Klerk.


Talentsenteret i realfag er et tilbud til elever på 7. til 10. trinn i grunnskolen, og elever som går de to første årene i videregående opplæring. Målgruppen er både elever som presterer på høyt nivå, og elever som har potensiale for å prestere på høyt nivå. Plikten i opplæringsloven til å tilpasse opplæringen gjelder også for elever som trenger ekstra faglige utfordringer, som er spesielt ivrige etter å lære, og som kanskje kjeder seg fordi de raskt mestrer de oppgavene de får.


– Alt i alt mener vi at dette ligger trygt innenfor Mensas formål om å oppdage og hjelpe frem menneskelig intelligens, og å støtte forskning relatert til intelligens, skriver Mensa Norge i forbindelse med utnevnelsen.


Velkommen til prisutdeling på Teknisk museum torsdag 2.februar kl 17:00!

«Safina blir trukket frem som ildsjel og en med et brennende engasjement for elever med ekstra læringspotensiale. Hun veileder også kommuner, skoler og PPT i deres arbeid med å tilrettelegge for evnerike elever» - Mensa Norge

På bildet: Safina de Klerk. Foto: Ole Tveit Hana/Norsk Teknisk Museum


Dette er en invitasjon fra Norsk Teknisk Museum.
Ønsker du å melde deg av fremtidige invitasjoner fra oss, kan du gjøre det her.
Les mer om personvern og våre retningslinjer her.