KLIMA2+

konservatorverksted

I et funksjonelt verksted vil gjenstandskonservatorene håndtere gjenstander på vei inn i de store utstillingene, som er i produksjon, Medisin og IKT.

Vi vil gjøre det tydelig at klimautstillingen befinner seg på et museum og formidle hvilke spesielle diskusjoner det medfører. Gjennom konservatorverkstedet vil besøkende kunne se hvordan gjenstander blir behandlet på et museum og igjen se ulike måter objektene har forbindelse til klimaperspektivet.

Hva er det som har gjort veien fra klesskapet til søppelkassa så altfor kort?

Konserveringsverkstedet er ikke bare ment som et blikk på bevaring av museumsgjenstander, men også som en grunnleggende påminnelse om å ta vare på ting, bruke dem lenge, reparere dem og kjøpe mindre.

Foto: Norsk Teknisk Museum


For at konservatorenes arbeid skal være gjennomførbart, vil verkstedet ha begrensede åpningstider. I stengte perioder vil utsiden bli aktivisert på andre måter, med film, foto og aktiviteter – for eksempel der besøkende kan fortelle historier om egne gjenstander. Hva vil vi ta vare på? Konservering handler i stor grad om å fortelle historier.

Det er et klimaperspektiv i alle temaer ved museet. Vi møter utfordringene hver dag. Om vi bare legger temaer som klima, kjønn, mangfold i spesialutstillinger, skjuler vi dem.

Vi vil prøve å åpne spørsmålene, og vise at det gjelder museumsrutinene generelt. 

Foto: Norsk Teknisk Museum

Foto: Håkon Bergseth// Norsk Teknisk Museum


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet