Nasjonalt medisinsk museum

Nasjonalt medisinsk museum ble opprettet i 2001 som en del av Norsk Teknisk Museum. Vi arbeider med prosjekter knyttet til medisin og helsehistorier i bred forstand. Vi viser stadig nye utstilinger om aktuelle temaer, og for tiden kan du oppleve tre faste utstillinger:

Museet viser også fram en rekke temporære utstillinger, vandreutstillinger og såkalte "HotSpot"-utstillinger. Nå* kan du oppleve "Hjemme hos ...", der vi blir med inn i stua til mennesker med alvorlig og langvarig psykisk sykdom. Utstillingen fremmer en ny forståelse av psykisk helse og sykdom i Norge i dag (*Avsluttes 13. aug. 2017).

Til høyre kan du lese om de fleste av våre utstillinger, både pågående og de som er avsluttet. Noen har fått egen nettutstilling; få med deg nettutstillingen Mind gap, om hjernen og hjerneforskning. Den er basert på utstillingen av samme navn, som stod på museet i 2011 og 2012. Se også den gripende nettutstillingen om sanatoriumstiden og tuberkulosens ofre: Jeg fortalte ikke til noen at jeg hadde vært sjuk

Nasjonalt medisinsk museum er den sentrale forvalteren av materiell kulturarv på det helse- og medisinhistoriske området i Norge. Museet har en stor bok- og gjenstandssamling, blant annet fra det gamle Rikshospitalet.

Museet arbeider for å engasjere fagmiljøer og publikum i samarbeid og debatt omkring helse og sykdom i fortid og nåtid. Vi ønsker å formidle medisinhistorie på en åpen, tverrfaglig og samfunnsaktuell måte.

Ved Nasjonalt medisinsk museum tilbys det ulike undervisningsopplegg for grunn- og videregående skole, og for andre grupper etter avtale. Det arbeides kontinuerlig med å videreutvikle disse tilbudene. Har du spørsmål eller reaksjoner angående undervisningoppleggene, gi oss din tilbakemelding!

• Kontaktpersoner ved Nasjonalt medisinsk museum er:  Ellen Lange, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og Phil Loring.
    Fellesadresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  • Les mer om Teknisk museums læringstilbud

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3