KLIMA2+

kunst

​Samarbeidet med kunstnere, som er engasjert i miljø og klima, åpner for å utforske hvordan kunstneriske perspektiver og følsomhet kan mobilisere våre besøkende på empatiske og uventede måter. Utstillingsprosjektet bringer dermed sammen vitenskapelige perspektiver, innsikt fra kritisk humaniora og kunst.

Her finner du en oversikt over kunstverk og kunstnere som er representert i utstillingen. 

Spor 1 & 2

Av Ingunn O. Myrland

Spor 1 og 2 er inspirert av isbreer som smelter og jorderosjon; naturlige prosesser som i dag inntrer i større grad og med voldsommere kraft enn før, som en konsekvens av menneskers handlinger og menneskeskapte klimaendringer.

Soli Statera

Av Julie Henning

Fotoboken reiser spørsmål om hva vi alle kan gjøre for å skape en forskjell i klimakampen, enten det er å dyrke mat til eget forbruk eller å bruke sin forbrukermakt til å velge bærekraftige alternativer.

Visuelle notater fra et miljø i endring

Av Lila Zotou

Dette fotoarbeidet har sitt opphav i det urbane landskapet i utkanten av Oslo, rundt det enorme området som er Groruddalen. Kunsteren ønsker å vise at storskala utviklingsprosjekter som dette ikke ønsker individuelle endringer velkommen, og har potensial til å fremmedgjøre mennesker fra naturen og etter hvert fra hverandre.

Cornwall & Unexpected Findings

Av Ulla Schildt

Prosjektene reflekterer rundt menneskets behov for å kontrollere og bruke naturen: Vi har satt ugjenkallelige spor etter oss i miljø og natur, og endringer i dyrebestand og klima får enorme konsekvenser som er vanskelige å kontrollere.

Take a rest

Reshow er et prosjekt av foreningen Antipodes café og installasjonen "Take a rest" presenterer varierte rester fra utstillinger i Oslo-området.

Alle materialer er tidlgjengelige for gjenbruk i ikke-kommersielle kulturelle initiativer via www.reshow.no

Vær så god, ta et avbrekk!

Det er mange kunstverk å glede seg over i utstillingen klima2+, som her: Spor 2 av Ingunn O. Myrland. Foto: Norsk Teknisk Museum

Arrangementer
Det blir også fysiske og digitale arrangementer i utstillingen. Der kan alle dele tanker og kunnskaper. Se mer om arrangementene!

Aktiviteter
Aktivitetsprogrammet fremover er relatert til klima, og man kan boltre seg i spennende aktiviteter på museet hele sommeren. På plakaten står alt fra tekstiltrykking med naturfarger, vitenshow og vannmølleverksted. Smittevern er på plass. Se hele programmet.   

klima2+ ble åpnet av klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn 24. juni 2020, kl. 11.30.

Arrangementet ble også strømmet pga. corona-situasjonen.

Se åpningsprogrammet!


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet