fbpx
To english site
Liv og død  

er tittelen på Nasjonalt medisinsk museums nye faste utstilling, som nå kan oppleves på Teknisk museum.

Prosjektleder, Ellen Lange vil at utstillingen skal inspirere til å stille spørsmål rundt hva medisin og helse er – og hva det kan og bør være.

Ny inngang til de medisinske rom

Med Liv og død  fornyer Teknisk museum store deler av sitt utstillingstilbud. Denne utstillingen vil åpne for nye muligheter til å bli kjent med de medisinske utstillingene på museet.

–Utstillingen skal fungere som et slags “oppspark” for å vekke nysgjerrighet for medisin- og helse før, nå og i framtiden. Den skal forhåpentligvis inspirere til å utforske de mer spissete utstillingene, God Bedring, Usynlig verden og I blodet, ønsker Ellen Lange.

Museets samlinger

Grunnlaget for utstillingen er museets samlinger av materiell og immateriell kulturarv fra medisin- og helsefeltet i Norge. Det meste er samlet inn i løpet av de siste to hundre årene.

–Gjennom en rekke gjenstander og fotografier, kunstverk og interaktive installasjoner skal utstillingen løfte fram ulike stemmer, posisjoner, praksiser og perspektiv – både nasjonalt og internasjonalt, forteller Lange.

Engasjement

Når museet nå tematiserer medisin og helse gjennom «Liv og død», gjøres det med mål om å berøre og bli berørt.

–Vi ønsker å gi våre besøkende en god og sterk opplevelse som treffer dem i magen, hodet og hjertet. Håpet er at de vil bære det med seg i lang tid. Vi vil også legge til rette for at brukerne kan påvirke og prege oss, det vil si utstillingen og museet, ved at vi kan ta inn deres perspektiv og innspill og dermed være i stadig utvikling, sier hun engasjert.

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

KONTAKT OSS

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00