fortid, nåtid og fremtid

Et gjennomgående perspektiv i utstillingen er å koble sammen fortid, nåtid og fremtid. Fremtidsaspektet kan innebære en fare for at utstillingen raskt kan virke utdatert. Derfor er den tenkt å romme en arena for diskusjoner og skiftende innhold. Utstillingen skal være dynamisk.

To fjernsynsmottakere fra rundt 1930 konkurrerer om å være Norges første. Teknisk museum stilte ut et av apparatene allerede i 1937. Hvilke fremtidsteknologier kan vi presentere i den nye IKT-utstillingen? Og hvordan vil vi gjøre det?

Samtidig som utstillingen tar opp dagsaktuelle spørsmål, vil den gi historisk dybde. Den vil utfordre forestillingen om at dagens teknologiske endringer skjer uten historiske paralleller – men uten å tilsløre teknologiens foranderlighet, og uten å etablere slektslinjer av «forfedre» og «etterkommere».