Illustrasjonsbilde. VR i utstillingen Månelandingen 50 år

Formidling og interaktivitet

Prosjektet innebærer en total fornyelse av hele museets øverste etasje – dagens tele- og datautstilling. Arealet og tilgrensende områder samt andre steder i museet kan også trekkes inn.

I utstillingen kan man møte og utforske flotte gjenstander, men også oppleve en rekke andre elementer, interaktive installasjoner, en stor arena for debatt og arrangement, kunst og strukturelle elementer som kan interagere med besøkende.

Vi samarbeider med designere i verdensklasse for å skape en unik og nyskapende utstilling som skaper reaksjon hos publikum og reagerer på publikum.

Formidlingen i utstillingen skal skape reaksjoner, vekke nysgjerrighet og invitere til deltakelse på måter som gir forståelse og refleksjon hos en bred målgruppe. Utstillingen skal være dynamisk og foranderlig over tid, og mulig å oppleve på ulike måter hver gang. Bilder, film og lyd vil bidra til å levendegjøre utstillingen, mens interaktivitet vil gi de besøkende anledning til å utforske selv.

For å begynne utviklingen av ideer og teknikken i en slik programmerbar utstilling, etablere vi våren 2020 en liten eksperimentell sone i museets LAB. Det vil være mulig for museets besøkende å se inn, og komme inn og delta når vi åpner dørene. Her vil vi plassere et lite utvalg historiske gjenstander, og starte prosessen med å utvikle et datasystem som skal styre den kommende utstillingen.