Tuberkulosens ansikter

NB: Avsluttet utstilling

Utstillingsperiode: 2. november 2009 - 14. mars 2010.

Natasja Sjustova var en av rundt 200 pasienter som bodde på tuberkulosesanatoriet Majmaksa i Arkhangelsk i 2005, da LHL laget en dokumentarfilm derfra. ”Helvetes forgård” kaller pasientene stedet.

I utstillingen forteller Natasja om hvordan hun savner sine døtre på fire og seks år, og hvordan ektemannen kommer med alle slags bortforklaringer overfor venner og kjente.

Ingen visste at Natasja hadde tuberkulose og var på sanatorium. Natasja døde i 2006.

Nasjonalt medisinsk museum presenterer nå utstillingen Tuberkulosens ansikter. Utstillingen inneholder fotografier av og korte intervjuer med tuberkulosesyke rundt om i verden, en 12 minutter lang dokumentarfilm fra et sanatorium i Arkhangelsk og tegninger laget av tuberkulosesyke barn på sanatorium i Russland.

Utstillingen er produsert av Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL).