TENK TECH CAMP 2019

9.8.2019:
I to dager har rundt 300 jenter boltret seg med teknologisk utfordring og moro, på Teknisk museum. Teknologi er en avgjørende driver i fremtiden, og campen tar mål av seg til å inspirere og engasjere til interesse og kompetanse på teknologi.

- Siden det i dag dessverre er altfor få jenter som interesserer seg for teknologi, har vi etablert TENK tech camp for å gjøre noe med det, sier Isabelle Ringnes. Hun har i tre år har vært primus motor for campen.

Ministerbesøk
Både digitaliseringsminister Nikolai Astrup og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen så ut til å ha det veldig stas da de besøkte campen. Fra scenen understreket Astrup at ingen unge i dag ville komme unna å skaffe seg digital kompetanse, ettersom alle yrker vil ha digitale innslag i fremtiden. Han avsluttet med å si at fremtiden tilhører de som tør å ligge foran. Næringsministeren fremhevet viktigheten av digital teknologi i de nødvendige endringene av hele samfunnet, spesielt på grunn av klimautfordringene. Han fikk æren av å skyte opp campens første rakett.

Aktivitetene
I skaperverkstedet Teknolab var det 3D printerverksted, og under Caravelle-vingen kunne jentene lage egne raketter. Escape-rom, nettsideprogrammering, robotprogrammering, mikro:bit og foredrag var andre punkter på programmet.

Teknisk museums rolle
For tredje år på rad har TENK tech camp foregått på Teknisk museum, 8. og 9. august, og hele museet, med skaperverkstedene, auditoriet og alle møterommene, har krydd av engasjerte jenter og frivillige.

- Teknisk museum er en topp partner, for mer løsningsorientert gjeng enn de som jobber på museet kan man ikke drømme om, sier Ringnes.

Inspirasjon og engasjement
Med erfaring fra å arrangere TENK Tech Camp tre år på rad sier Ringes at det oppleves som utrolig inspirerende og engasjerende å få møte jentene, bli kjent med dem og se hvordan de tar kreativiteten sin i bruk for å løse oppgavene.

Gratis arrangement
Ved hjelp av ulike sponsorer og frivillige, har det vært mulig å gjøre campen gratis for alle deltakerne, jenter i alderen 13 – 18 år. Å ha med egen PC eller MAC var eneste forutsetningen. De som har bidratt, foruten TENK tech nettverket for kvinner, Teknisk museum og 90 veiledere, er FINN, HUAWEI, NITO, Visolit, Cisco, Sopra_Steria, Kolonial.no, Capgemini og VIPPS.

Mediedekning
Campen ble dekket live av TV2 Nyhetskanalen på hele tre sendinger i tillegg til innslag hos Digi, P4 og NRK P1 og Østlandssendingen.

Neste år blir det også camp!
Allerede nå kan du melde deg på neste års camp den 6. og 7. august 2020 ved å følge denne lenken!

Gorm K. Gaare