Medisinske rom. Schizofreni og diagnosens makt

Bli med inn i museets samtalerom for å utforske schizofreni som erfaring, biologi, historie og kultur.

Se facebook-arrangementet her

Schizofreni er kanskje den diagnosen som oftest forbindes med psykose. I helsevesenet forstås schizofreni som en alvorlig psykisk lidelse som vies mye oppmerksomhet og ressurser. I uformell dagligtale beskriver «schizofren» en usikker følelse av hvilken verden som er virkelig.

Hva innebærer denne diagnosen – for den diagnostiserte, for pårørende, for behandlere? Hvordan er schizofreni blitt forstått og behandlet til andre tider og i andre kulturer? Hvor kommer diagnosen fra, og hvor er den på vei?

Kvelden åpner med en samtale på scenen, med seks spesielt inviterte gjester. Deretter blir det felles samtaler i mindre grupper, før vi avslutter i plenum.

Har du lyst til å dele erfaringer fra schizofreni eller beslektete lidelser? Vi samler inn diagnosehistorier i løpet kvelden. Du forteller i opptil 2 minutter, vi filmer/tar opp lyd. Arrangementet for øvrig blir ikke filmet og det blir ikke delt bilder av noen som ikke ønsker det.