• Et lager fylt med esker, planker og en stor forbrenningsmotor. Foto.
  • To mennesker står i et lagerlokale og holder en hodeskalle. Foto.
  • To mennesker står og studerer menneskeknokler i et stort lagerlokale. Det er flere store gjenstander på gulvet og på høye hyller. Foto.
  • Tre hodeskaller ligger på et bord. Et menneske står ved siden av og holder den ene i hendene. Foto.
  • En kvinne står midt i et lagerlokale og ser ned. Bak henne er det store reoler og en stor forbrenningsmotor. Foto.
  • Foto: Ingrid Aas, Norsk Teknisk Museum 2018
  • En kvinne holder et dokument. Foto.
  • En skjelett foran et lerret. Foto.

Alle foto: Ingrid Aas, Norsk Teknisk Museum 2018

Nasjonalt Medisinsk Museum er Norges eneste medisinhistoriske museum med et nasjonalt, statlig mandat. Det ble etablert i 2002 av Helse- og Omsorgsdepartementet. Den medisinhistoriske samlingen fra Rikshospitalet ble overført til museet, og var det sentrale utgangspunktet for museumsdriften.

Nasjonalt medisinsk museum ønsker å bevare og formidle medisinhistorie på en åpen, tverrfaglig og samfunnsaktuell måte. Vi ønsker å bruke utstillingsmediet til å ta opp nye temaer på nye måter. Et mål er å vekke så vel refleksjoner som engasjement hos publikum.

Nasjonalt medisinsk museum har tre basisutstillinger:

• Liv og død – åpner feb. 2021
  • God bedring – mennesker, teknologi og viten på sykehus (2006)
  • Usynlig verden – om morderne visualiseringsteknologi og kroppens minste bestanddeler (2009)

Klikk på knappen over og les mer om utviklingen av Nasjonalt Medisinsk Museum på nettsiden til Det norske medicinske Selskab – Michaeljournal.no

Utleie av lokaler:

Servicesenter

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).