To fjernsynsmottakere fra rundt 1930 konkurrerer om å være Norges første. Teknisk museum stilte ut et av apparatene allerede i 1937. Hvilke fremtidsteknologier kan vi presentere i den nye IKT-utstillingen? Og hvordan vil vi gjøre det?

fortid, nåtid og fremtid

Et gjennomgående perspektiv i utstillingen er å koble sammen fortid, nåtid og fremtid. Fremtidsaspektet kan innebære en fare for at utstillingen raskt kan virke utdatert. Derfor er den tenkt å romme en arena for diskusjoner og skiftende innhold. Utstillingen skal være dynamisk.

Samtidig som utstillingen tar opp dagsaktuelle spørsmål, vil den gi historisk dybde. Den vil utfordre forestillingen om at dagens teknologiske endringer skjer uten historiske paralleller – men uten å tilsløre teknologiens foranderlighet, og uten å etablere slektslinjer av «forfedre» og «etterkommere».