Ofte stilte spørsmål om Talentsenteret

Hvem kan søke om plass på talentsenteret i realfag?

Alle elever som har rett til utdanning under det offentlige skoleverket, som deltakeråret går i 7. klasse til 2. klasse videregående har mulighet til å søke på deltakelse.

Hvor ofte deltar elevene?

Talentsenteret har 4. til 6. samlinger i året. Hver samling varer 2. eller 3. dager. Detaljert plan for samlinger og tidspunkter blir sendt ut til alle elever som får tilbud om plass i slutten av mai/begynnelsen av juni. Alle samlinger på talentsenteret skjer i skoletid.

Får elevene fravær når de deltar på talentsenteret?

Talentsenteret er et tilbud om tilpasset opplæring under opplæringsloven. Det betyr at elever som deltar på talentsenteret ikke får fravær fra sin ordinære hjemskole.

For grunnskoleelever reguleres deltakelsen av 25%-regelen i opplæringsloven. For elever ved videregående skole settes timene eleven deltar på talentsenteret under koden «annen opplæring».

Hvordan søker man?

Søknaden sendes inn via et digitalt søknadskjema. Søknaden må inneholde foreldreskjema, lærerskjema, interesseskjema, anbefalingsbrev fra lærer og svar på oppgaven «Hva er vitenskap for meg». Ufullstendige søknader blir ikke vurdert.

Hvem sender inn søknaden, foreldre, skole eller elev?

Det er opp til hver enkelte hvem som sender inn søknaden. Det viktigste er at all dokumentasjon er vedlagt og at søknadsskjemaet er fullstendig.

Hva koster det å delta på talentsenteret i realfag?

Talentsenteret i realfag er et gratis offentlig tilbud til elever med stort læringspotensial. Talentsenteret følger gratisprinsippet i norsk utdanning og det er gratis for elever å delta.

Hvor foregår undervisningen?

Undervisningen foregår primært på Teknisk Museum i Oslo. Det vil være ekskursjoner til bedrifter, forskningsmiljøer og fagmiljøer, men det vil det informeres om i god tid.

Kan elever som ikke bor i Oslo søke?

Ja, det kan de. Talentsenteret i Oslo tar i mot elever fra hele østlandsområdet.

Dekker talentsenteret reisekostnader?

Talentsenteret dekker billigste reisevei etter samme regler som det offentlige skoleverket.