Nasjonalt Medisinsk Museum

Nasjonalt Medisinsk Museum ble opprettet i 2001 som en del av Norsk Teknisk Museum. Vi arbeider med prosjekter knyttet til medisin og helsehistorier i bred forstand. Museet viser fram tre faste utstillinger og produserer en rekke temporære utstillinger, vandreutstillinger og såkalte "HotSpot"-utstillinger.

Vi har også etablert det vi kaller et medisinsk samtalerom. Dette er en arrangementserie der hver kveld er viet en samtale om en spesifikk diagnose.

Nedenfor kan du lese mer om alle våre prosjekter.

Skjønnhet og helse

NB: Avsluttet utstilling

Utstillingen var basert på forskningsprosjektet Beauty comes from within

Om prosjektet, skrevet av Ingun Grimstad Klepp, Gun Roos og Mari Rysst / SIFO:

Det finnes en sterk norm om at man ikke skal dømme folk etter utseendet. Samtidig øker fokuset på hvordan kroppen skal se ut. Markedet for produkter og tjenester som argumenterer for økt helse, velvære og skjønnhet har eksplodert. Det er mye som tyder på at utseendets betydning som motivasjonsfaktor for fysisk aktivitet, dietter og lignende, og for måten vi forstår oss selv og bedømmer hverandre på, er økende. For å nå frem med målrettet helseopplysning er det derfor viktig å klargjøre forholdet mellom helse og utseende.

Dette er bakgrunnen for det nordiske prosjektet “Beauty comes from within: looking good as a challenge i health promotion”, som ferdigstilles i disse dager og som utstillingen “Skjønnhet og helse” springer ut fra.

Prosjektet har to moduler med underområdene:

1. Skjønnhet og helse (Skjønn ungdom, Kjønn og skjønnhet, Veier til skjønnhet)

2. Det dømmende blikk (Kledd for trening, Kroppen som objekt og subjekt, Erfaringen av andres blikk).


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet