fbpx
Sommeråpent 10–17 alle dager t.o.m. 21. august. Andre åpningstider | Kjøp billett |
Utstillingsplakat: FOLK - fra rasetyper til DNA-sekvenser. Illustrasjon med mange øyne i forskjellige farger.
  • En kvinne i rødt peker på små fotografier på en vegg. Foto.
  • Publikum inne i utstillingen. Foto.
  • En eldre mann og eldre kvinne beskuer portretter i utstillingen FOLK. Foto.
  • Store portretter på en vegg, publikum beskuer og peker på noen av bildene. Foto.
  • Publikum i diskusjon i utstillingen FOLK. Foto.
  • En mann og en kvinne beskuer gjenstander og bilder i utstillingen FOLK. Foto.
  • To menn og en kvinne leser på en skjerm på en vegg og ser på fotografier i utstillingen FOLK. Foto.

FOLK – Fra rasetyper til DNA-sekvenser

(Obs: Avsluttet utstilling – se nettsiden!)

Opp igjennom tidene har mennesker blitt gruppert etter utseende. Fra disse fysiske trekkene dro vi konklusjoner om hva vi kunne forvente oss av adferd og oppførsel. Utallige studier har vært gjort; vitenskapelige arbeider på evolusjon og variasjon, opprinnelser og historier. Utstillingen FOLK inviterer deg til å studere eksempler på fortidens raseforskning og dagens genforskning om menneskelig biologisk variasjon.

I FOLK får du utforske samspillet mellom vitenskap, på den ene siden, og samfunn og kultur på den andre: Teknologiske muligheter, ulike forhold til helse og medisin, politisk og økonomisk ulikhet, og raseideologiske forestillinger. Hva slags konsekvenser kan denne forskningen få for samfunnet? Og for enkeltmenneskene?

Gå til utstillingens egen nettside via knappen under.

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

Teknisk museum

Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16